Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Klootschieten Hulhuizen (zondag 20 mei) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Het eerste open kampioenschap Klootschieten van Hulhuizen is een feit. Dertien teams hadden zich ingeschreven voor een middag kloot werpen, wandelen, keuvelen, genieten van de polder en de straote van Hulhuizen. Winnen was dan ook geen doel op zich, maar team DedKloothommels was hartstikke blij dat ze de Jos Niels wisselbeker mee naar huis mochten nemen. De mening van de deelnemers was unaniem. Dit is voor herhaling vatbaar.

Pinkster aan de Waal

De organisatoren van Pinkster aan de Waal denken een concept gevonden te hebben als vervanging voor het ter ziele gaan van 50 jaar Pinksterfestijn. Klootschieten, na afloop een barbecue en ’s avonds feest voor iedereen met live muziek.

Wilco Witjes legt uit dat Pinkster aan de Waal geen vervanging is van het Pinksterfestijn. Het nieuwe evenement is gemoedelijk en kleinschalig, maar wel zo gezellig. De centrale plek is Zaal Concordia van Hans en Ingrid Cornelissen.

Het klootschieten is in opmars. Het aantal verenigingen neemt de laatste tijd snel toe. De teams bestaan in de regel uit 3-5 personen. In Hulhuizen nemen het niet zo nauw, het grootste team bestond uit 9 personen. Ook in Hulhuizen werd met 2 teams tegelijk geschoten. Het is de bedoeling om te proberen de afstand in zo min mogelijk worpen af te leggen. Wanneer een kloot de finish passeert, dan wordt het aantal meters geteld die verder dan de finish gegooid worden.

Het parcours was zo’n 4 kilometer. Voor 2 teams met kleine kinderen was het wat te lang en moesten ze de wedstrijd halverwege staken. Volgens Witjes moet de evaluatie nog komen. Maar vast staat dat er een tweede editie komt en wellicht wordt volgend jaar het parcours aangepast zodat ook kleine kinderen de finish kunnen halen. Het is en blijft een familiefeest voor jong en oud.

Tijdens de wedstrijd kwamen veel kloten in de berm terecht. Behalve het werpen was ook het zoeken een veel voorkomende bezigheid. De organisatie is met de eerste editie 4 kloten kwijtgeraakt.

 

 
Teams loten voor hun start Voor aanvang een beetje te optimistisch
   

Pas d'r op. Daar komt tieeee!

   

Zoeken, zoeken, zoeken en nog eens zoeken.........

Gevonduhhh!

   
   

Naar de prijsuitreiking en barbecue

 
 

Naar het archief