Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Wens Nijmeegsestraat 30-km zone (donderdag 22 november) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
De Nijmeegsestraat laat op plaatsen een onveilige verkeersituatie zien. Door bewoners wordt gesproken over bijna ongelukken, zo weet de SP. De partij is naar eigen zegge de afgelopen maanden ‘meerdere malen’ benaderd door inwoners van ons durp. De wens is een 30 km-zone.

Voor het SP raadslid Brian Claassen en oud Gendtenaar aanleiding om het college schriftelijke vragen te stellen. Het zou gaan om verkeersituaties ter hoogte van de appartementencomplexen, Hof van Breunissen, de Martinuskerk en beide basisscholen. “Gesproken wordt over bijna ongelukken, kleine ongelukken en overlast op deze weg waar momenteel een maximumsnelheid van 50 km/h geldt”, zo schrijft Claassen in zijn toelichting.
 

Omdat de Nijmeegsestraat volgend jaar toch flink op de schap gaat wil de SP van het college graag twee dingen weten. Hoe kijkt het college aan tegen realisatie van een 30 km-zone op de Nijmeegsestraat. En zo niet, welke plannen voor verbetering van de verkeersveiligheid ziet het college dan wél zitten.
Een schriftelijk antwoord van het college komt normaliter binnen een afgesproken termijn van zes weken. Kan nog voor de Kerst!

Verkeersexamen 2016
 
 

Naar het archief