Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Bezwaar parkeren bij kerk (maandag 12 november) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

De schoolroute tijdens een regenachtige ochtend

 
Wanneer de Martinuskerk daadwerkelijk geschikt is gemaakt voor woningbouw, wordt gevreesd voor forse overlast van geparkeerde auto’s. Zeker als vele ouders hun auto’s parkeren om hun kroost naar De Tichelaar of De Vonkenmorgen te brengen. En dan nog niet meegerekend de leerkrachten, zeggen bezwaarmakers.

Bovendien wordt als pijnpunt ervaren dat al het verkeer van de kerk wordt ontsloten op de Batouwestraat. Juist een straat die als Schoolzone is bestempeld worden gevaarlijke situaties verwacht. Als ouders van 3 jonge kinderen maken ze zich ernstige zorgen over hun en ander kinderen. Wethouder Helga Witjes gaat niet mee in de bezwaren.

De verwachte parkeeroverlast zegt het college te kunnen paren met onderzoekscijfers. Op dit moment worden volgens de bezwaarmakers de parkeerplaatsen door ongeveer 30 auto’s bezet, aangevuld door ouders die hun kinderen naar school brengen.

Volgens het college valt het allemaal best mee. Het gaat om 57 openbare parkeerplaatsen. Tellingen hebben bij regenachtig weer uitgewezen dat van de parkeermogelijkheden nog geen dertig procent wordt gebruikt door ouders van schoolkinderen. Het resultaat van een piekmoment van slechts één minuut, wordt er aan toegevoegd.

De verwachte overlast wordt door het college niet gedeeld. Samen met de bewoning van de kerk, zou in theorie een tekort kunnen ontstaan van amper 2 parkeerplaatsen. “Hierbij kan nog opgemerkt worden dat de doelgroep voor de appartementen senioren zijn en dat deze waarschijnlijk niet allemaal een auto hebben. Ook zijn er nog meer plaatsen waar ouders/verzorgers hun kind afzetten, zoals het Merkespad (achter de school).”

De gemeenteraad wordt op 13 december voorgesteld om het bestemmingsplan vast te stellen. 

 

De Nijmeegsestraat is het zeker zo druk met fietsers overig verkeer

   

Zo kan het natuurlijk ook

 
 

Naar het archief