Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Start afgraven camping (maandag 30 april) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Janna en Jaap de Jong uit Bunschoten . "Wij gaan hoeven hier niet weg."

We gaan beginnuhhhh! Na het nodige geharrewar kon vandaag de graafmachine eindelijk worden verwelkomd om de vervuilde grond aan rand van camping Waalstrand af te graven. Echter, de stemming sloeg bij Roger Cornelissen en Anciëlla Tap al snel over naar nog meer treurnis. De graafmachine begaf het al na korte duur. De opgetrommelde monteur had uren nodig om de lastig op te sporen storing te herstellen. Kortsluiting was de boosdoener.

De verwachting was dat de werkzaamheden met een week achter de rug zouden zijn. Roger heeft er een hard hoofd in dat het tijdverlies ingehaald kan worden. Ondertussen loopt de druk op omdat het campingseizoen in alle hevigheid losbarst, zegt Anciëlla ontdaan. De monteur kreeg de volle laag. “Wij kunnen geen dag langer missen.”

Toch zijn er nog genoeg gasten die toch voor de Waaloever kiezen. Op korte afstand van hun moet de grond worden afgegraven. Dumpers rijden af en aan langs de voortenten. Anciëlla zucht als ze er over begint. “Die mensen willen perse langs de rivier staan.”  

Zo ook Janna en Jaap de Jong uit Bunschoten. Al 28 jaar staan ze op Camping Waalstrand. Met uitzicht op de rivier. Vandaag zorgt een samenspel van een stevig bries en water voor een onrustige rivier. Schepen beuken door de golven zodat het water over de boeg waait. Ook na 28 jaar verveelt bij Janna en Jaap het schouwspel allerminst. De tijdelijke overlast nemen ze op de kop toe. "Wij hoeven hier niet weg."

 

En toch voor een plek kiezen zo dicht mogelijk aan de Waal

Machine stuk. Tijd doden met opruimen

 
 

Handhaving Rijkswaterstaat

 

Toch blijft de camping aantrekkelijk

 
 

Naar het archief