Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Aanleg strooiveld op begraafplaats (woensdag 4 juli) Terug Vépé
 
De belangstelling voor een urnennis valt tegen.

De gemeente gaat op de openbare begraafplaatsen strooivelden inrichten om as van overledenen te kunnen verstrooien. De legeskosten zijn 120 euro. Dat heeft het college deze week besloten.

De vraag komt uit de bevolking, zegt het college. “Regelmatig vragen nabestaanden om de as van hun overledene uit te kunnen strooien op de begraafplaats. Door het aanwijzen van strooivelden komen we tegemoet aan deze wensen.” Ondanks een toename van het aantal crematies, stagneert op dit moment de uitgifte van urnengraven en –nissen, weet het college. En dan stagneren ook de gemeentelijke inkomsten. “Door de mogelijkheid tot verstrooien van as, zullen de mogelijkheden van de begraafplaatsen voor asbestemming meer onder de aandacht komen.” Het as mag straks onder toezicht van de gemeente op een speciaal aangelegd strooiveld worden uitgestrooid.

De Waal

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van Lingewaard is het niet toegestaan om op andere dan de genoemde plaatsen as te verstrooien. Uitzondering is de Waal. Dan is alleen een melding bij Rijkswaterstaat voldoende. En die vraag is er. Jachtverhuur Cornelissen wordt door nabestaanden gevraagd om naar hun gewenste bestemming te varen.
 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 

Naar het archief