Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 

Het Broek verwelkomt Dutch Carp Lakes

Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

De vier teams zijn al volop bezig met de voorbereiding voor het de eerste wedstrijd van het Dutch Carp Lakes 2018, wanneer rond tien uur boven vis- en recreatieplassen Het Broek het voorjaarszonnetje doorbreekt. Dit gaat het vandaag toch niet worden, zo is de algemene stemming in het Betuwse Gendt. Een prachtige plas, maar het water is nog veel te koud, zo is het oordeel van de wedstrijdhengelaars.  

Sportvissen is een bloedserieuze aangelegenheid. Niets wordt aan toeval overgelaten. Voor de voorbereiding heeft een aantal deelnemers de Gendtse plas al een paar keer verkend. Dieptes en de beste stek is ze dan ook niet vreemd. Beheerder Björn Bouwman van Het Broek wordt al gezien als een oude bekende.

Dutch Carp Lakes speelt zich af in 7 commerciële visvijvers. Het Broek ontvangt vandaag 4 teams van elk 4 deelnemers. In totaal doen er 28 teams aan deel. Wil Huuskens van HS De Vries Cresta uit Boxmeer werkt opvallend rustig aan zijn opstelling. Zijn uitrusting is bescheiden, zegt hij. Huuskens maakt zijn gesponsorde hengel van 1.500 euro klaar voor de wedstrijd. Ook In de hengelsport is elkaar de loef afsteken met luxe materiaal een issue.

Toon Vermeulen kwam als gast even kijken. Hij hoort de bedragen hoofdschuddend aan. “Mien hengel kos un stuk minder.”

Maar het gaat ook om de tactiek, zegt Björn Bouwman, zelf een fervent sportvisser. Voer, aas, diepte en vooral het gevoel om de vis naar je stek te lokken bepalen de kwaliteit van de sportvisser.

De fotograaf

De sportvissers gaan voor de wedstrijd amicaal met elkaar om. Er is tijd voor een praatje. Totdat Björn het startsein geeft voor de wedstrijd. De enigen die vrij bewegen zijn opvliegende eenden. Een fotograaf wordt gesommeerd ver van de waterkant te blijven om hun prooivissen geen schrik aan te jagen.

Teamcaptain Arno Vloet van HS De Vries lacht. Sportvissen is een uiterst serieuze sport, weet hij.  Tijdens de wedstrijd moet je ze niet lastig vallen. Als teamcaptain bepaalt hij de tactiek. Hij heeft de minst ervaren sportvisser op de beste stek gezet. Stefan Elst zit op een beroerde stek, maar die kan zelfs in een badkuip de meeste vis vangen, zegt hij met een lach. “Maar daar gaat het niet om. Als team moeten wij de beste  resultaten behalen.” Het team uit Boxmeer gaat dit jaar voor de hoogste klassering. In Gendt is dat net niet gelukt. Arno Vloet en zijn mannen hebben het team van Shimano - Dynamite Baits voor moet laten gaan. De laatste wedstrijd is 6 oktober.

Uitzending RTL7

VIS TV maakt een reportage van Het Broek en Camperpark Lingewaard. De uitzending is te zien op 27 mei bij RTL7 tussen 9:00 en 10:00 uur.  
Na de uitzending is de aflevering gratis terug te kijken op VIS TV gemist.   

 


 

 

De vissen worden steeds groter. Toon: "Ja, ja, het zal wel"

 

 
We gaan beginnuhhh!  

Ssssst, vooral niet storen!

   
 

Stefan Elst zit op een beroerde stek, maar die kan zelfs in een badkuip de meeste vis vangen.

 

 
 

Naar het archief