Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Gehaakte vlaggetje sieren straatfeest GWV (woensdag 4 april) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Ook Henny Wigman heeft hulp geboden met de vlaggetjes aan elkaar te haken

Lianne Pere van Roline Fournituren & Katoen heeft haar oproep voor het 50-jarig jubileumfeest van Winkeliers Vereniging Gendt (WVG) een beetje onderschat. Haar oproep vlaggetjes te haken om het Haak-en Breicafé feestelijk aan te kleden heeft héél Lingewaard aan het haken gezet. “Dit had ik nooit verwacht”, zegt ze met een blij en voldaan gezicht. Het straatfeest is zondag 15 april van 12.00 tot 17.00 uur.

In het Haak- en Breicafé kunnen belangstellenden onder het genot van een gratis kop thee haken en breien. De bedoeling was het café te versieren met vlaggetjes, gehaakt met restjes katoen. Zo’n honderd vlaggetjes zou al mooi zijn, zo had Lianne in gedachte. Een oproep op Facebook bracht onverwacht veel reacties los. “Na een maand dacht ik, oei, waar gaat dat heen.” De handwerkgroep van zorgcentrum St. Jozef kreeg lucht van de zaak en bracht al zo’n 500 vlaggetjes naar de winkel.

Het straatfestival ‘Laat de klinkers leven’, wordt aangekleed met gehaakte slingers met een totale lengte van circa 175 meter. “Ik denk dat er in heel Lingewaard geen restje katoen meer over is”, zegt Lianne Pere met een lach. Een aantal bereidwillige haaksters heeft Lianne bijgestaan om de lapjes katoen tot slingers aan elkaar te haken.

Lianne Pere heeft ook een leuke actie voorbereid om zelf iets te haken of te breien. Het haak- en breipatroon is drie delen geknipt. Het eindproduct blijft geheim, zegt ze. De eerste twee delen zijn in de winkel verkrijgbaar om thuis alvast aan de slag te kunnen.

Het laatste deel is zondag 15 april verkrijgbaar in het feestelijk versierde Haak- en Breicafé. Onder het genot van een kop thee kan het product worden afgemaakt. Het derde deel is dan ook te downloaden op de website van Roline Fournituren & Katoen. En wat is het dan geworden? Lianne Pere houdt de kaarten tegen haar borst. “Een leuke, creatieve en ook bruikbaar aandenken aan het 50-jarig bestaan van de Gendtse Winkeliers Vereniging.”

Vervolg

De haakactie van Lianne krijgt ien ons durp mogelijk een vervolg. Een inwoonster zit er sterk te denken aan het oprichten van een haakclub voor jong en oud.  Want haken is terug van weggeweest en weer een populaire hobby voor alle leeftijden.

 

 

De handwerkgroep van zorgcentrum St. Jozef heeft een belangrijk aandeel gehad

 

 

 
 
 

Naar het archief