Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Prins Goewan dn Leste   (zaterdag 16 november ) Terug Vp
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

   
 
Duur wel erg lang!
 
 
 
 

Wij, schoonheid Janneke en Prins Goewan dn Leste, 30e Prins van De Gentenarren en de Waskniepers, opvolger van Prins Jan-Willem de Buutegewone, heerser over de stad Gendt t Sprauwenest, de heerlijkheid Hulleze, de vlekken Flieren, Kommerdijk, Wieringenhoek, den Dries, alsmede de Scheiwal en den Dumert, heten jullie allemaal van harte welkom en proclameren de volgende zaken.

Wij, schoonheid Janneke en Prins Goewan dn Leste, zoon van Willie Wiecherink en Ans Huting, geboren in Nijmegen en opgegroeid op t Hof ien Hulleze, beloven dat wij steeds 11 minuten te vroeg zulle zien en 11 minuten te laot naor huus zullen gaon, zodat Prins Goewan dn Leste is!

Wij, schoonheid Janneke en Prins Goewan dn Leste, thans samenwonend met onze kinderen Eva en Willem ien de Essenpasstraat ien Gendt, vinden het een enorme eer dat wij namens De Gentenarren en De Waskniepers over Gendt mogen regeren en beloven hierbij niemand te zullen negeren.

Wij, schoonheid Janneke en Prins Goewan dn Leste, hebben enorm veel respect voor alle vrijwilligers binnen het verenigings- en sociale leven ien Gendt, wij dragen dan ook, als trotse inwoners van Gendt, het verenigings- en sociale leven ien Gendt een warm hart toe. In het bijzonder een hallo naar Buurtvereniging De Esjes en de Bataven Jeugdkamp commissie. Wij beloven onszelf te blijven inzetten voor het verenigings- en sociale leven ien Gendt.

Wij, schoonheid Janneke en Prins Goewan dn Leste, vinden het geweldig dat De Gentenarren en De Waskniepers de carnaval ien Gendt levend houden en beloven als prinsenpaar enorm ons best te doen om het vuurtje brandend te houden.

Wij, schoonheid Janneke en Prins Goewan dn Leste, gaan er samen met jullie een geweldig carnavalsfeest van maken en beloven dat we ook het jubileum van 2 x 11 jaar De Bacchanalen niet zullen vergeten.

Wij, schoonheid Janneke en Prins Goewan dn Leste, hebben niet getwijfeld om als nieuw prinsenpaar op te treden, omdat wij het een enorme eer vinden om gevraagd te zijn en op deze manier iets bij te kunnen dragen aan het verenigings- en sociale leven ien Gendt. Wij beloven dan ook, nadat de bar gesloten is, nog een leste te nemen en dan pas naor huus te gaon! Oftewel, Gendt t Sprauwenest:

Gin gezeur, we gaon dr veur!

 

De jeugd ht un eige prins met hun eige verhaol. Kiek mar

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement