Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Het Paleisplein (Maandag 26 augustus) Terug Vp
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij het jaarlijkse bezoek aan de Gendtse Huisartsenpost kregen de schutters een advies van Ronald van Kempen. Gezien de tropische temperaturen, moet er vandaag voldoende worden gedronken. Uh, maar dan tussendoor ook een glaasje water. GuG heeft vanmorgen geen water gezien. Wel een gekoeld piepke bier vur n euro. En er was bij de Heinekenkraom van De Klok en Nr.19 grei zat. Op  Ht Paleisplein van Lingewaard

Het inhalen van de koningin en de takkenoptocht 2019 gaan de geschiedenis in als tropisch en alwjr bar gezellig. Harrie van Moerkerk had zien jske heel wies aon de kapstok laote hangen.  Met opgestroopte mouwen stond hij samen met koningin Renate voor zijn enthousiaste onderdanen. Afgelopen zaterdag werd onder de hofhouding van Van Moerkerk al in die richting gesproken. Gendt heeft er een nlkwestie bij.  De schutterskoning st dichter bij het gewone volk dan een prins carnaval.

De vrienden- en kermisploeg van de nieuwe koning was vanmorgen in het begin opvallend rustig. Ren Kregting had zich zelfs verslapen. Vroeg wakker, maar toch weer in slaap gevallen, zo was zijn excuus bij het missen van het traditionele bezoek aan de huisartsenpost. We zijn dit jaar minder gestresst, zegt Harold Eltink met een lach. De ervaren groep heeft al meerdere koningen geleverd. Theo Campschreur (2008), Niels Sparnaaij (2017) en nu Harrie van Moerkerk.

Het paleisplein op de Langakker stroomt vol. Jong en oud mengen zich onder elkaar. Vaders nemen hun pubers mee. Om alvast te wennen. Een deel, vaak de niet echt jongeren, zoekt graag een schaduwplekje op.
 

Theo Aarntzen en zijn kompanen staan op het zonovergoten plein. Toch speelt ook bij de trouwe kermisgast zijn leeftijd een rol, zo geeft hij toe.  Theo zit op een barkruk. Tja, ouder worden heeft soms zijn consequenties. Het biertje smik hem nog als een jonge kjl. 

Op het Paleisplein werd gezegd dat  GuG negatief over de schutterij schrief. Men vraagt zich af hoe GuG aan zijn informatie komt. Luisteren en rondkijken. GuG is niet op zoek naar negativiteit. Wel naar opstootjes die ons durp levendig houden.

 
 

Nog n nlkwestie dan. Er worden elk jaar meer bedrukte T-shirts waargenomen. Een tendens? Op het oergezellige Paleisplein van Harrie en Renate springt er n bedrukking uit. #gendtsekermis. Laat nou net een groep in discussie zien. Zien het de schuttersfeesten of de Gendtse kermis. GuG houdt het op een oer gezellig durpsfeest. Een opstootje waar onder het genot van een piepke bier vur n euro, altied heerlijk slap geouwehoerd en genld mag worden.

Het toetje van de maandagochtend is natuurlijk de wereldberoemde en niet te evenaren  takkenoptocht. Ht opstootje van het jaar waar schutters echt los mogen.

  

 

 

 

 

 

 

 
Auw, een wieps heeft gestoken.
Hoofdzuster Lidy Basten brengt verlichting
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement