Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Bokkenjacht  (zondag 6 oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 

Wat dink je?

Oke!

De een vindt bokbier juist geschreven, de ander zweert bij bockbier. Mik nie uut. De Bokkenjacht bij de Jongens van De Klok is hartstikke gezellig. Buiten een natte, kille herfst en vuurkorven, binnen een dampende kroegsfeer. Met kastanjes, herfstbladeren en sfeervol live muziek. 

GuG wringt zich door een drukke menigte van vrolijke gasten.  De bijna pensionado waant zich in een tijd dat een durpskroeg een ontmoetingsplaats was waar de week en durpsroddels  werden doorgenomen.  

De bokkenjacht is opvallend genoeg geen mannending (meer). Ingegeven door reclame is bier altijd een mannenproduct geweest. Bier is volgens strategen,  meer dan dertig jaar geleden zo ook bewust in de markt gezet.  De Klok heeft vanmiddag bewezen dat de tijd dat alleen mannen een glas bier aan de mond zetten en vrouwen nippen aan een glas witte wijn voorgoed voorbij is. Ook vrouwen genieten van een stevig bokbiertje. 

Er wordt ien de kroeg een goed gesprek gevoerd, geouwehoerd, gelachen, gegeten en natuurlijk geproefd. Met 3 bieren van de tap en 4 op de fles komen ze de regenachtige zondagmiddag wel door. Bart zorg voor borrelhapjes en een soepje.

De herfstbokjes  zijn in overleg met Guido Lenting van WijnZinnig Gendt geselecteerd. Heerlijke seizoensbiertjes met een relatief hoog alcoholpercentage. En dat was gaande de middag aan de sfeer wel te merken!
Gezien de groeiende belangstelling wordt de Bokkenjacht volgend jaar uutgesmeerd over 2 dagen
.

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement