Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Cocktails maken en proeven  (zondag 19 mei) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En altied veul, héél veul iesklonte

Workshop cocktail maken. Met een beetje fantasie kom je al gauw uit op heerlijk dromen als passagier op The Love Boat. Of als geheimagent Bond. James Bond  aan de bar van een luxe hotel,  Hij besteld altijd zijn dry martini met de gevleugelde woorden "Shaken, not stirred". De bereidingswijze van het drankje had Bond het liefst geshaket maar niet geroerd. Terwijl het drankje traditioneel wel geroerd moest worden en juist niet geshaket. Geen love boat op de Caraïbische Zee, , geen kantoor van de Britse inlichtingendienst MI6 in Londen, maar Grand Café Nr. 19 ien ons durp.

Guido Lenting had voor de zondag 2 keer een workshop geregeld. Hij had hiervoor niet de minste bovenmeester uitgenodigd: bartender Leroy Soumokil. De Amsterdammer mag achter zijn naam  ‘Dutch World Class Bartender of the Year’ zetten.

Guido was dan ook trots. Nog nooit in de omgeving vertoont, zegt hij, en vandaag is hij op uitnodiging van WijnZinnig Gendt in Gendt.

Leroy gaf tijdens zijn introductie te kennen dat de cursisten niet gaan shaken. Een domper? Even. Hij gaat ze leren voor hun gasten heerlijke cocktails te maken en nog voldoende tijd over te kunnen houden om zelf van het feest te genieten. De kunst van de juiste samenstelling van drank en ingrediënten te mixen. En vooral veel ijs. Héél veel ijs om het lekker koel te houden.  

De deelnemers hadden de keus uit 6 cocktails om er twee zelf te maken én op te drinken. Het werd op het terras van Grand Café Nr. 19 bar gezellig.

 
 

 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement