Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Uitsterf beleid voor Dorpstraat Noord Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 

De eigenaar van het pand Catootje heeft zijn verzoek om er een winkel te beginnen zien verschrompelen. De bedoeling van Cleo Vos was om meubels op te knappen of te vervaardigen en vervolgens te koop aan te bieden. Dorpstraat Noord is bij de gemeente niet meer in beeld als winkelstraat

De eigenaar was bij de gemeente al niet geliefd omdat hij in het pand illegaal een klusbedrijf had. Via een procedure zijn de werkzaamheden onder dwang stopgezet. Nu lag er een verzoek voor een winkel. Ook dat kan volgens het bestemmingsplan niet meer. Dit pand had vroeger inderdaad een zogenaamde gemengde bestemming, waarvan detailhandel wel mogelijk was. Nu liggen de kaarten anders. Wethouder Johan Sluiter: “In het geactualiseerde bestemmingsplan is deze gemengde bestemming gewijzigd in een woonbestemming. Het gebruik van een gedeelte van het pand voor de verkoop van ter plaatse vervaardigde/opgeknapte meubelen is hiermee in strijd.”

De kwestie ligt breder. Net als ooit de gemeente Gendt heeft geopperd, wil dit college de winkels in Gendt concentreren. Het Gendtse voorstel kwam van de toenmalige CDA wethouder Theo Berns. In tegenstelling tot heden, had ons durp nog veel winkels. Nu is er een déjà vu-gevoel.  Dorpstraat Noord valt af als winkelstraat. Volgens wethouder Sluiter is het daarom gewenst om voor de detailhandel in de Dorpstraat een ‘uitsterfbeleid’ te voeren. Niemand hoeft weg, maar geen nieuwe winkels erbij.

Het streven van de wethouder is om uiteindelijk te komen, zoals hij zelf formuleert, tot een ‘compact, aantrekkelijk winkelcentrum.’ En dan gaat het om het gebied Dorpstraat / Sint Maartenstraat.

De gemeente is al een poosje in gesprek met de eigenaren van het totale pand Warenhuis Van Driel. Verbouw tot appartementen zou een mogelijkheid kunnen zijn. Wethouder Helga Witjes verwacht in januari uitsluitsel te kunnen geven .

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement