Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Sluiting drugspand  (maandag 28 januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
De gemeente heeft vandaag het bedrijfspand aan de Biezenkamp 23-e gesloten omdat er voor de tweede keer een hennepkwekerij is aangetroffen. De laatste constatering was vorig jaar november. Het pand is voor drie maanden verzegeld.

De burgemeester heeft met de sluiting bewust besloten om het drugsadres nu bekend te maken, zo meldt het persbericht. Als reden wordt genoemd “De rust in de omgeving terug brengen en herhaling van verstoring van de openbare orde en verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen. De duur van de sluiting heeft daarnaast tot doel eventuele gevoelens van onveiligheid in de omgeving weg te nemen.”
Een hennepkwekerij is levensgevaarlijk, meldt de gemeente. Het kan brand, wateroverlast, kortsluiting of zelfs een ontploffing veroorzaken. “Ook is bij hennepteelt vaak georganiseerde criminaliteit betrokken”, zegt burgemeester Schuurmans.

Oproep

Zij roept inwoners op om de politie te bellen als zij verdachte situaties zien of horen om zodoende illegale hennepkweek met ‘wortel en tak’ uit te kunnen roeien.
 
De burgemeester wil de rust in de omgeving terugbrengen.
 
 

Naar het archief