Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Komt Boerstal terug?   (dinsdag 21 mei ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Entree café

Kleine zaal

Grote zaal

 
 

Kleine zaal

 
 

Uut de mis zondags een borrel pakken ien café Boerstal. Bruiloft, jubileum, bedrijfsfeest, kermis, ledenvergadering, koorrepetitie, koffietafel. Het gebeurde allemaal in zalencentrum De Herberg. Aannemersbedrijf Theo Nienhaus heeft het interieur van honderd jaar geschieden compleet gestript voor de bouw van 6 appartementen. Keuvelen aan de bar, gebeurt straks ien een huuskamer.
Volgens de mannen van SOM Makelaars is het een uniek project met een dorps karakter.

De vier appartementen op de beneden verdieping waren in een mum van tijd verkocht, zegt Berrie Rensen van SOM Makelaars met een tevreden gezicht. Aspirant kopers wisten al wie dat uut hun dorp er een appartement had gekocht. Niks bescherming privacy.

De 2 appartementen op de verdieping zijn nog te koop. Belangstelling is er voldoende, maar ze twijfelen nog. Ze kunnen zich geen goed beeld vormen hoe het appartement met dakterras in werkelijkheid er uit gaat zien, legt Hans Leenders uit.
De brochure wekt de indruk van een lage zolderwoning, zegt GuG als eerste reactie. Je mot met een gekromde rug dur de kamer lope. Hans begrijpt die opmerking. In werkelijkheid heeft het grootste appartement een hoogte van 1 meter aan de zijkant tot 4 meter in de nok. Het dakterras heeft een omvang van maar liefst 50 vierkante meter, legt Hans ter verduidelijking uit. “En daar kun je op een zwoele avond met heel wat mensen gezellig zitten.” Het riante uitzicht vanuit de nog te plaatsen dakkapellen zien de mannen als een groot pluspunt.

Dorps

Dat een Gendts aannemersbedrijf de klus heeft binnengesleept is geen toeval. Een bewuste keuze zegt Rensen zonder omhaal. De eigenaren hebben inspraak op de bouw en afwerking. “Dan praot het toch vul bèter met een aonnemer uut eige durp?” De appartementen worden compleet opgeleverd, inclusief keuken en badkamer naar eigen keuze, legt Berrie uit. “Wij proberen mensen zo goed mogelijk naar hun zin te helpen.”

Het heeft ook te maken met het sociale karakter van SOM, vult Leenders aan. Zoveel mogelijk werk uit te besteden aan bedrijven in eigen omgeving. Bij een appartement hoort het oprichting van een Vereniging van Eigenaren. En ook de kopers informeren gé op zien durps, in het kantoor van SOM Makelaars wordt een info bijeenkomst gehouden en kunne de bewoners, voor zover ze elkaar nog niet kennen meteen met elkaar kennis te maken.

Boerstal

Steeds meer  appartementsbouwen worden tegenwoordig bezegeld met een klinkende naam. De overkant is van Martinus al in Hof van Gendt gedoopt. Rensen en Leenders hebben zich nog niet aan wel of geen naamgeving gebogen. En als er een naam gekozen wordt, dan staat voor hen de uitkomst al vast. “Het pand met veel historie ligt op een prachtige locatie ien het dorp waar verdriet en vreugde dicht bij elkaar lagen.” En dat begon allemaal honderd jaar geleden al bij café Boerstal van Wim Boerstal, de voorloper van de zalencentrum De Herberg van Harry Boerstal.

Naar verwacht wordt ‘Boerstal’ eind dit jaar opgeleverd.

 
 
 

Naar het archief