Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Met Schip Ahoy de kamerplanten er in (zaterdag 5 januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 

“Ik zie dat de mjèste minse hier uut de buurt komme. Dus ik dink dat ik vanmiddag gerus plat mag praote.” Dirigent Gert Huting van Zeemanskoor Schip Ahoy had dat goed gezien.  Bert van Deelen van de Huyskweker ook. Met het aantrekken van het koor heeft zijn actie ‘Kerstbomen er uit, kamerplanten er in’ veel publiek getrokken. Al vroeg in de middag moeten bezoekers uitwijken naar de Langstraat om hun auto kwijt te kunnen.

De formule is een succes. Kapitein Gert Huting zorgt met zijn manschappen voor een gezellige en ongedwongen zeemanssfeer. In de koffiehoek is een versnapering verkrijgbaar.

Bezoekers nemen van de gelegenheid gebruik om bekenden een prettig en een gezond Nieuwjaar toe te wensen. Anderen, vooral mannen, nemen de politieke of durpse situatie onder de loep.
Echtpaar Bets en Sjoeke uit Bemmel hebben meer belangstelling in het groen. De kwaliteit is super, zegt Bets.

Ondertussen gaat de handel gewoon door. Mensen slenteren nieuwsgierig langs de kamerplanten. De eigen orchideeën, de nieuwe poot van de Bert van Deelen, vindt veel aftrek.

Bezoekers lopen met hun aankopen naar de kassa. 10 procent korting is mooi meegenomen. Gert Huting ziet dat kennelijk ook. “Ik zie dat we hier de kamerplante  uut de kas zinge.” Met een glimlach wordt daarna het zeemanslied Saling home van Piet Veerman ingeluid.

Ook zonder een zeemanslied op de achtergrond wordt overigens de hele maand januari een korting gegeven van 10 procent.

 

 
 
 

 

 
 

Naar het archief