Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Kerstmarkt     (zondag 15 december ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kerstmarkt Gendt. Altied op de zondag dat het voor de redactie eigenlijk nie uutkum. Mevrouw Gug zou ik kunnen vragen om een verslag te maken, maar haar dochter mag vanmiddag op het podium dansen. Onze vervangende GuG fotograaf Herman zou heel graag een reportage willen maken. Tied zat, héél dichtbij dus zonder reiskosten, maar hij ligt ziek op bed.

Ik mag zelf aan de bak. Ik had thuus al op kerstmarkt gegoogeld. Kerstkenners zeggen. Het is zover! De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken. De tijd van familie, cadeaus, lekker eten en natuurlijk een bezoek aan een echte Duitse kerstmarkt. Kenners vragen zich op ienternet af waar je precies moet zijn dit jaar. Mijn vervoer is de fiets of lopend. Dus ien eige durp

Op weg naar onze kerstmarkt besluit ik om te keren om onder mien wienterjas een wèrm schaopevest aon te trekken. Ik vien het stervenskoud.
De warme ontvangst van de kerstman en zijn elfje vrolijkt me op. Koekje Sjaak?

Op de kerstmèt vuul de sfeer goed. Durps. Um te pruuve deelt een aantal ondernemers een lekkernij uut. Dur concentratie om een foto van een djènje te maken loop ik Ronny mis die gesmikkel van Nummer 19  sté uut te deile. 

Ik loop  hier als vervanger voor de zieke GuG fotograaf Herman over het plein. Krieg ruzie met een cameraman. Ik lop ien zien beeld. Wat een kerstgedachte.

Minse lopen mien ien de wèèg als ik een foto mak bij de stand van Wijnzinnig Gendt. Guido  belooft een pakket uut voor wie  het aantal wienfleskurken zo goed mogelijk weet te raden.

Buienradar

Het is opvallend al vroeg druk. Misschien dat Buienradar um vier uur regen heeft voorspeld. Ik struin wat rond. Eten en snol lijken trekkers. Met als absolute  topper, de enige echte Gendtse riefkoek. Daar kan gin Duitse reibekuchen met uien tegen op. En eerlijk gezei’jt. Het waoter liep uut ien mien mond. Ik heb ze  gepruuf. Duitsland kan naar ons durp komen

Er lopen veul bekende minse. Onze gesprekken gaan eigenlijk nergens over. Mar wel hartstikke gezellig.

Mevrouw Gug sté  bij misschien wel de môiste kiosk van Lingewaard. Ze wacht op haar dochter die mag optreden. Verschillende groepen mogen hun dansje vertonen. Het is een pluspunt dat de kiosk dit jaar is verlicht. Het liek een heus openluchttheater. De belangstelling is enorm. Een schot in de roos voor de  organisatie.

Kenners vragen zich op ienternet af waar je precies moet zijn dit jaar. Mien ervaring? Lekker ien eige durp blieve.

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement