Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Knuffel voor Teun   (Dinsdag 30 april) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 

Een knuffel als troost voor Teun Martens. Troost omdat hij op Koningsdag tijdens de stratenloop op GuG diepe indruk heeft gemaakt. We hebben een atleet gezien met karakter. Mams heeft nog een troost. Hij is als vierjarige als eerste over finish gekomen.

Achttien deelnemers hebben net meegedaan aan de warming-up. Ze staan nu aan de start van de Gendtse stratenloop te popelen om weg te rennen. Ook Teun Martens heeft er zichtbaar zin in. Zijn zus Annelotte (6) loopt de stratenloop voor de tweede keer. Ze treedt duidelijk in de voetsporen van haar sportieve moeder Sanne.
Wedstrijdleider René Derksen geeft de hardlopers mee dat er één rondje gelopen moet worden. En dan gaan ze los. Het publiek moedigt ze met een luid applaus aan.

Noodlot

Het noodlot slaat toe voor Teun. De aanmoedigingen hebben hem niet geholpen.

Het mannetje ziet na de eerste bocht in de Dorpstraat binnen de kortste keren de hele meute als een stip verdwijnen. Het wordt huilen met tuiten. Heel aandoenlijk. GuG moest zijn emoties bedwingen. De camera moest prachtige sport vastleggen. 

Teun, in februari net vier geworden, had van zijn eerste hardloopwedstrijd misschien een ander beeld voor ogen Niks gezellig met zijn allen samen rennen.  

Wanneer zijn zus Annelotte met een vrolijk gezicht de finish passeert, loopt Teun met paps aan de hand wandelend over het parcours. De tranen zijn opgedroogd. Als hij ziet dat de schaapknuffel blote billen heeft, zegt Frank dat ze het parcours een stukje hebben afgesneden. Maar toch, hij heeft de stratenloop met karakter volbracht.

Sportieve moeder

Teun had zich aangemeld omdat zijn zus meeliep. Annelotte treedt duidelijk in de sporen van haar sportieve moeder. Echter, Sanne erkent een mooiweer loper te zijn. Gezien de barre weervooruitzichten had ze zich dit jaar niet voor de polderloop ingeschreven. De kans dat Teun en Annelotte volgend jaar zelfs bij slecht weer aan de start staan, is groot. Hun broer Joep schudt met zijn hoofd. Hij niet.

Teun heeft aan zijn eerste stratenloop zichtbaar geen trauma  overgehouden. Het knulletje wil alleen springend en dollend met zijn nieuwe knuffel op de foto.

Peuterbedje

Paps denkt er over na om het peutertbedje uit te breiden. Hij deelt zijn bed al met een fiks aantal knuffels. De een heet Zwarte Beer, zegt hij. En hij slaapt vanavond ook met Witte Schaap, met blote billen, zo wordt er gelachen. Beschikbaar gesteld door Life Style & Wol.

 
 

Joep en Teun

 
 

Naar het archief