Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Les op de buuk  (woensdag 20 maart) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 

ff ontspannen

 

Oudere generaties moeten zich het nog kunnen herinneren. Met een rechte rug en mondje dicht in de schoolbanken. Voor die generaties moet het toch een kostelijk gezicht zijn hoe deze kinderen van IKC de Vonkenmorgen plat op de buuk opdrachten van kunstenaar Ingrid Wielema uitvoeren.

Werkdruk

De basisschool heeft bij het begin van het schoolseizoen gekozen om het extra geld deels te besteden aan het inhuren professionele cultuurdocenten voor dans, theater en kunst. De leerkrachten worden ontlast van hun werkdruk en de kinderen hebben een prachtige les. GuG was aanwezig bij de workshop Haringmaatjes.

Kinderen van juf Rianne maken kennis met het leven en werk van Keith Haring (1958-1990). Hij maakte gebruik van dikke lijnen, felle kleuren, en herhaling van motieven. Alle groepen zijn of komen aan bod.

De Nijmeegse Wielema heeft een opleiding gevolgd als Beroepskunstenaar in de Klas. Een zogenaamde Bik'er  is een kunstenaar die samen met groepsleerkrachten projecten ontwikkelt en uitvoert voor het basisonderwijs.  

Samenwerken

De kinderen maken samen één grote tekening. Om de 5 minuten wordt van plaats gewisseld en geeft Ingrid ze een nieuwe opdracht. Er mag niet óver elkaars werk getekend worden, wel erbinnen, zo legt ze uit. Er wordt net zo lang gewisseld als er plaats is. De nadruk ligt op samenwerken, samen kijken en samen maken.

 

 

 
 
 

Naar het archief