Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Lintjesplensbui    (vrijdag 26 april) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een diepe buiging voor het Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Maarten van den Bosch, Corrie Driessen,
Gerard Janssen, Ria Offermans en Albert Berns

Burgemeester Marianne Schuurmans heeft de gedecoreerden warm toegesproken en versierselen opgespeld. “Door middel van een Koninklijke Onderscheiding brengt de maatschappij de erkentelijkheid tot uiting voor het waardevolle werk dat door inwoners wordt verricht. Zo ook in Lingewaard. En vandaag is het aantal hoog aan wie een onderscheiding wordt uitgereikt.”
Aan 18 inwoners van Lingewaard. En ons durp was nadrukkelijk aanwezig met een fikse Gendtse lintjesplensbui.

Maarten van den Bosch

Maarten is een echte EHBO-man. Al 33 jaar is hij in meerdere plaatsen actief geweest voor de EHBO. Als docent/instructeur en kaderinstructeur brengt hij de kunst van eerste hulpverlening aan veel mensen over. Daarbij betrekt hij ook de jeugd er bij door op het OBC-college EHBO-lessen te verzorgen. Hij is secretaris en instructeur bij de stichting Hart Safe en actief voor de Nederlandse Reanimatie Raad.

Schuurmans: “Jij weet uit jouw professie als sportmasseur en als fanatiek wandelaar hoe belangrijk het is dat mensen de juiste medische zorg krijgen.

Corrie Driessen

Corrie ís de Gendtse parochie. Zij heeft jarenlang de kinderen voorbereid op de Eerste Heilige Communie en de hernieuwde doopbelofte. Als bestuurslid bezocht ze zieke parochianen en als pastoraal werker ging ze voor bij afscheidsvieringen. Nog altijd verzorgt Corrie de liturgische vieringen in Hof van Breunissen.

Schuurmans “Door het sluiten van de kerk in Gendt verzorg je nu ook eenmaal per maand liturgische vieringen in zorgcentrum Hof van Breunissen. Al die overwegingen en preken doe je trouwens eerst zelf schrijven, nietwaar? Volgens jou maakt dat het verhaal compleet. Corrie je bent een sociaal persoon waar zowel de parochie als de lokale gemeenschap altijd op kan rekenen.”

Gerard Janssen

Gerard is dertig jaar  bestuurslid van de Historische Kring Gente. Op de afdeling Geografie en archeologie zijn veel zaken in kaart gebracht en vele veldnamen onderzocht. Ook zijn er belangrijke vondsten gedaan rondom het Merovingische grafveld in Hulhuizen. Gerard zet zich als een terrier al jaren in voor het behoud van het cultureel erfgoed. En goed voorbeeld is de historische steenoven in de Gendtse polder.

Schuurmans “Historische feiten zijn belangrijk, maar kunnen alleen door gedreven mensen met een passie voor oudheid ontdekt worden en behouden blijven. Jij loopt en liep heel vaak en veel langs de waterkant van de Waal en elk steentje waarvan je dacht dat het waardevol was nam je mee naar huis. Totdat jouw vrouw zich in huis niet meer kon bewegen in verband met de kratten en kratjes gevuld met die befaamde stenen en steentjes en klopt het dat je toen een verbod kreeg om er niet nog meer mee te brengen?”

Ria Offermans

Ria is bijna dertig jaar vrijwilligster van de Martinuskerk. Voor de cateringactiviteiten en coördinatie van alle liturgische vieringen, avondwaken en afscheidsdiensten. Verder heeft ze zorggedragen voor de representatieve aankleding van de kerk en was ze de stuwende kracht achter de kerststal. Verder is ze vrijwilligster bij het Particiaptiepunt Gendt. Ze houdt zich bezig met de wandelgroep voor ouderen en de crea-ochtenden. Namens de Zonnebloem bezoekt Ria de ouderen en zieken. In Hulhuizen is vrijwilliger tijdens de speelweek.

Schuurmans “Voor iedereen heb je een luisterend oor en dat komt jou goed van pas als je namens de Zonnebloem mensen bezoekt. Dit terwijl jouw helpende hand ook in de thuissituatie zeker noodzakelijk is.”

Albert Berns

Albert is de harmonie. Ruim veertig jaar is de ‘trommelaar’ verbonden aan Harmonie Sint Caecilia Gendt. Als bestuurslid, muzikant en organisator van evenementen en concerten heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de harmonie. Hij weet vooral jeugdige muzikanten te stimuleren.
De slagwerkgroep staat mede door zijn inbreng binnen de wereld van harmonie-orkesten hoog aangeschreven, zo staat in de toelichting. Dit jaar is Albert  weer één van de organisatoren van ons Kersenfeest. Maar de sociale trommelaar is op meer fronten actief.

Schuurmans “Onmisbaar ben je ook in een totaal andere situatie. Ik doel op het reiken van de verzorgende hand aan je moeder. Elke vrijdag bezoek je haar en verzorg je de administratie of doe je de boodschappen. Maar ook huisartsenbezoek, kapper of pedicure of contacten onderhouden met Buurtzorg en Buurthulp pak je allemaal op. Dit wordt binnen jouw familie door onder meer jouw broer en schoonzus zeer gewaardeerd.”

 

 

 
 
 

Naar het archief