Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Pelgt-Vos wordt verzamelkantoorgebouw    (9 januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 

Het kantoor van Plegt-Vos krijgt een nieuwe bestemming. De nieuwe eigenaar Flexrooms gaat het kantoorpand verbouwen tot een verzamelkantoorgebouw. Het gerucht dat de ronde deed dat het pand gebruikt zou worden voor arbeidsmigranten, blijkt onjuist.

Dat zegt Menno Verfürden van Flexrooms. Het klopt dat zijn organisatie zich voornamelijk bezighoudt met hoogwaardige huisvesting van arbeidsmigranten. Maar ook met woonprojecten voor mensen die zorg en begeleiding nodig hebben, zegt hij. Als voorbeeld noemt hij een woonproject dat in de Blauwe Hoek Doornenburg van de grond komt.

Er is voor huisvesting van arbeidsmigranten in Gendt nooit een officieel verzoek gedaan, weet Verfürden. Er is bij ambtenaren ooit eens geïnformeerd naar de mogelijkheden, maar nooit verder uitgewerkt.

Verfürden verwacht dat de verbouwing in februari kan beginnen. Het gaat een complex worden van 22 kantoren met 40 werkplekken. Bedoeld voor jonge ondernemers. Flexrooms denkt dat het plan een succes wordt. “Waarom zouden voor dit soort initiatieven alleen vraag zijn in Arnhem of Nijmegen”, zo vraagt Verfürden zich af. De huursom wordt betaalbaar.  

Een aandachtpunt is de parkeervoorziening. Voor 22 kantoren is er onvoldoende parkeerruimte. Een aantal parkeervakken is overgegaan naar een andere eigenaar. In overleg met de gemeente probeert Flexrooms naar een oplossing te zoeken. Er ligt nog grond dat in eigendom is van de gemeente, weet Menno Verfürden.

Wat betreft huisvesting van arbeidsmigranten in Lingewaard blijft het de aandacht houden van Flexrooms én het college, zo beweren beide partijen. Bergerden en Doornenburg zijn in beeld

 
 
 

Naar het archief