Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Noodkerk in Gendtse handen. Carnavalsviering geboekt
(dinsdag 29 januari )
Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
Sté al ien onze noodkerk
Zondag 3 maart luidt carnavalszondag om 11.11 uur wat betreft Annemarie voor de eerste keer en historisch deze  sacristieklok in onze noodkerk.
Vroeger het werk van een misdienaar. 
En op zondag 3 maart?

Vanaf 27 februari moet de kerk leeg zijn. De laatste Gendtse paaskaars wordt veilig opgeborgen om in Providentia bij gelegenheid te mogen branden.

Het secretariaat van Pastoraatsgroep Gendt is vanaf vrijdag 25 februari weer te bezoeken in Providentia. In “onze noodkerk”, zegt pastoraatsmedewerker Annemarie Buurman met nadruk. De openingstijden zijn vrijdags van 10.00 tot 12.00 uur. De eerste dag is er iets lekkers bij de koffie en thee, belooft Buurman. Naar verwacht kan het secretariaat over een jaar terug naar de kerk waar boven de ingang een ruimte komt om te vergaderen en te ontmoeten. Dé ontmoetingsplaats voor de Gendtse samenleving, hoopt Annemarie.

Ook de eucharistievieringen op de vierde woensdag van de maand verhuist naar Providentia. Vooralsnog brandt dan de laatste Gendtse paaskaars. En wat er verder in de noodkerk komt, is afwachten. Te denken valt aan onder andere de Dodenherdenking, kerstviering, Palmpasen, uitvaart en Allerzielen. Formeel moeten alle kerkelijke vieringen naar Haalderen of Huissen. De Gendtse pastoraatsmedewerker kan niet in de glazen bol kijken. Wel is ze stellig van plan om eerst naar de wensen van de Gendtse samenleving te luisteren. Met een schuin oog kijkt ze stiekem  naar ‘onze noodkerk’.

Carnaval

Vast staat dat de carnavalsviering een nieuwe traditie begint in Providentia. Zondag 3 maart luidt om 11.11 uur wat betreft Annemarie voor de eerste keer de sacristieklok in onze noodkerk.
In overleg met de Sprauwejagers wordt het programma ingevuld. Na de viering vindt in ‘onze kersenbongerd’ de uitreiking van de Orde van de Sprauwejagers plaats.

 
 
 

Naar het archief