Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Opening Walburgen 2.0    (zaterdag 22 juni ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 
 
 

Zwembad Walburgen 2.0 van Stichting  Walburgen beweegt!, is feestelijk in gebruik genomen.  Voorzitter Mario Stefanutto draait in zijn openingstoespraak er niet om heen.   “Welkom op deze unieke plek in Gendt op deze bijzondere dag.”

De toon is gezet. Ons natuurzwembad leek gedoemd te vervallen tot een plas water die buiten de wilde ganzen nauwelijks nog badgasten wist te trekken. Op de openingsdag van een heus strandterras is er reuring.

Op water leven opgeschoten jongens zich uit op een uitdagend opblaasattribuut. Een metershoge octopus bekijkt het van een afstand. Er wordt waterpolo gespeeld. GuG ziet een knaapje heerlijk likken aan een waterijsje. De kiosk is open. Moeders en oma’s met kleine kinderen zitten op een deken.

Pubers liggen natuurlijk op ruime afstand van volwassenen. Het Gendtse strandleven in de beste durpse vurm.

“Een plek met veel historie en waar ik inmiddels al vele mooie verhalen uit het verleden over heb gehoord”, zegt de voorzitter tegen de genodigden. Ja, het is een sfeer waarbij zestigers+ aan vroeger moeten denken.

En dan komt de voorzitter vanzelf bij een actieve zestiger. De 64-jarige Willy Evers heeft zijn baan als schoolmeester vaarwel gezegd om zijn droom van Walburgen 2.0 te kunnen verwezenlijken. “Na veel wikken en wegen en gestimuleerd door positieve reacties vanuit de omgeving heeft hij besloten om zijn baan op IKC De Vonkenmorgen op te zeggen in de vorm van vervroegd pensioen. Normaliter bedoeld om het wat rustiger aan te doen, maar dat geldt dus niet voor Willy Evers. Hij geeft dit nieuwe hoofdstuk in zijn leven een boost om voor het natuurbad, zowel in, op als rond het water nieuwe initiatieven te ontplooien in het belang van de samenleving.”

De voorzitter vervolgt tot ongenoegen van Evers. Niet alleen het bestuur en vrijwilligers heeft hij kunnen scharen achter zijn enthousiasme. “Hij heeft gewoon alles en iedereen gemobiliseerd van gemeentehuis, bouwbedrijven, vriendenkring, sporthal, zwemvereniging, ijsjesleverancier tot aan de provincie.”

Samen met het bestuur Walburgen Beleeft! en vrijwilligers zoals Wim Goris en Kees van de Laarschot, is Walburgen aan een nieuwe toekomst begonnen, verzekert Evers enthousiast. Wat we vandaag zien is pas het begin. “Wij lopen over van nieuwe initiatieven” En dan is Walburgen én het terras van acht tot acht open. Zeven dagen per week. En dat vraagt om meer handjes, weet Evers. Uitbreiding van vrijwilligers is dan ook één van zijn aandachtspunten.
Verder wordt het idee verder uitgewerkt om rond het water een soort trimbaan aan te leggen. De stichting heeft een gemeentelijke vergunning om een paar keer per jaar op het terras een opstootje te houden met muziek.

Het bestuur van Stichting Walburger Beleeft! bestaat uit Mario Stefanutto, Marini Witjes, Peter Cobussen en Joop van Diggelen.

En waar is de badmeester? Die heeft het keidruk!
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement