Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Picknicken op school  (Woensdag 11 september) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Picknicken op school. Johan de Man en een heleboel andere opa’s, oma’s papa’s en mama’s zeulen tassen en manden mee om samen met kinderen heerlijk te smikkelen. Een aantal neemt genoegen met een broodtrommeltje en een pakje drinken, de ander komt met een uitgebreide lunch met harde broodjes, croissants, salades, american filet en natuurlijk fruit na.

 Het is barstens druk in de aula. Opa Johan moppert. De hele week en na morgen belooft het mooi weer te worden. Juist vandaag moet het regenen, zegt hij. Tja, picknicken en een paraplu vasthouden, is ook geen oplossing. Binnen een mum van tijd zijn de picknickkleedjes op de vloer uitgespreid. Voor de sfeer zorgt René Kregting, die er voor zorg  dat er muziek uit de speakers komt. Maar eigenlijk is  dat niet persé nodig. Elk hoekje van de school is bezet met smikkelende kinderen en volwassen. Vrolijkheid troef.

Kinderen dollen met elkaar. Anderen liggen met hun hoofd tegen mama gedrukt. Volwassen zijn in gesprek. Kortom,  een kakofonie van stemmen dringt door het schoolgebouw.

De picknick is onderdeel van de zogenaamde Gouden weken, oftewel de eerste weken van het nieuwe schooljaar. IKC de Vonkenmorgen vindt het van belang om zich in de eerste weken extra in te zetten op een positieve groepsvorming. Het groepsvormingsproces begint na de zomervakantie weer helemaal opnieuw. Leerlingen verkennen elkaar, de leraar en de regels. De eerste weken van het schooljaar zijn daarom belangrijk voor het creëren van een goed pedagogisch klimaat in de klas.

De picknick heeft duidelijk een positieve bijdrage geleverd. Ook voor opa Johan. Met een tevreden gezicht vertrok hij richting Doornenburg. “Bijna alles op.” Buiten is het inmiddels droog!

 

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement