Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Sint pakt uit     (maandag 14 oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 
 
 

Het duurt nog even voordat Sinterklaas en zijn pieten naar Nederland komen. Zondag 17 november heeft de Goedheiligman in ieder geval een bezoek aan ons durp in zijn agenda staan.
GuG kreeg onverwacht via zijn communicatiepiet een uitnodiging voor een onderhoud met Sinterklaas. Wij hebben een belangrijke boodschap, de reis- en verblijfkosten worden vergoed met pepernoten en chocolademunten. zo eindigt het bericht.

GuG wordt ontvangen op een drukke en verwarde vergadering. Sinterklaas, omringd door hyperpieten, praat over een mogelijk stroeve levering van pakjes. Pieten discussiëren over een sleutel. Sint mompelt over een mogelijke oplossing. De sfeer in de vergaderruimte voelt niet aan als geruststellend.

Sorry, voor het ongemak, zegt Sinterklaas na de vergadering. Dit probleem lossen we op. De kinderen krijgen allemaal op tijd hun cadeautjes. “Wij hebben GuG uitgenodigd omdat wij voor Gendt een belangrijke boodschap hebben. De intocht van Gendt bestaat zeventig jaar. En dat willen wij vieren.” Als de hyperpieten weer tot rust zijn gekomen, vervolgt Sinterklaas zijn betoog. Op zijn residentie in Spanje is een sympathieke geste bedacht. Aandacht voor de jeugd van vroeger. Van jonge ouders tot de oudste generatie. Van wensen vervullen tot aandacht voor de Cliniclowns.  
Wensen vervullen? Wat voor wensen, vraagt GuG. Alles kan, zegt Sinterklaas. Van auto wassen tot  een boom in je straat. Tuinpantpiet schrikt. “Wel zelf jullie boom planten hoor.”

Hoe zit het met de financiën? Is GuG uitgenodigd om een sponsoractie van de Sint te ondersteunen? Sinterklaas en zijn Pieten liggen in een Spaanse deuk. Communicatiepiet: “Wij zijn groot geworden dankzij het vertrouwen van jouw dorp en de Gendtse winkeliers vereniging. Wij verzorgen intochten, pakjesavonden en bedrijfsbijeenkomsten.” En dat levert inkomsten op, zegt penningkaspiet.

Er ontstaat weer rumoer. Sinterklaas brengt rust. “Ik heb voor Gendt een belangrijke boodschap. Niks ten nadele van jullie plaatselijke berichtgeving, ik wil het via een gefilmde boodschap, of hoe het dan  tegenwoordig ook mag heten, zelf vertellen.”

Stop je wensen in de bus bij de Gendtse winkeliers.

Sint pakt uit. De Klok, 23 november. Met in huiselijke sfeer de bekendmaking van de gehonoreerde wensen. Daarna feest met  livemuziek van. Entree 2,50 euro. De opbrengst gaat naar de Cliniclowns

 

 
 
 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement