Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Dag Sinterklaas   (donderdag 5 december) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 
 

Cool

 
 

De rust is wedergekeerd. Ouders zijn weer in hun gewone doen. Sinterklaas is naar Spanje. Dagenlang was het in veel huizen een hectische situatie. Bij de hyperblage draait alles om wat er ‘s morgens in de schoen zit en wat pakjesavond zal brengen.

Sinterklaas had vanmorgen nog tijd om een bezoek te brengen aan IKC de Vonkenmorgen. Het werd een bezoek vol met verrassingen. Hoe zou Sinterklaas dit jaar arriveren. De Hulpjes staan bij GuG bekend om hun hilarische invulling. Zouden ze aanhaken op het landelijk idee? Waar is de sleutel van de schatkamer met al die mooi cadeaus. Vooruitgelopen pieten geven al een hint met een sleutel van karton.

Het toeval speelt dat conciërge René Kregting ondertussen naarstig op zoek is naar de sleutel van het hangslot aan de toegangspoort. De Vonkenmorgen wil ruim baan geven aan de ontvangst. De directie besluit voor een rigoureuze oplossing.

En dat was niet voor niks. Sint kwam in een vuilniswagen de speelplaats op. De sleutel bleek even later in een vuilniszak te zitten. Fijn voor de organisatie. Volgend jaar heeft het college besloten om als cadeau de tarieven voor het ophalen van afval drastisch te verhogen.

Het sinterklaasverhaal is dat de Hoofdpiet de fopcadeaus met de stoomtrein terug naar Spanje laat brengen. Maar niet vur ons durp!  Directielid Betty van de Logt moet het ontgelden. Een grote deus met een briefje: Gefopt.

Het pleingebeuren eindigt met een lange sliert van feestende blage en dollende pieten Een mooier cadeau van Sinterklaas kan een school niet bedenken. 

Kleur van Zwarte Piet?

 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement