Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Gendts gevuul ien Top 200 Café  (zaterdag 28 december) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
Spanning en verbazing voor de Top 200. Kiek hier vur de lies
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gendts gevuul? Dit is nou hét Gendtse gevuul.” U2 galmt over de Markt.  Dick Vermeulen staat buiten achter de barbecue om kippendijtjes om te draaien. De Klok is het toneel van de Gendtse Top 200. GuG waagt de stap om naar binnen te gaan. Uitgedaagd door Dick, besté ons gevuul wel?

Discolampen, muziek, clips en veel bezoekers in een dampende sfeer. GuG wurmt zich door de menigte van het Top 200 café.

GuG ziet achter de bar onze eigen Monica  van Top 200 Café.

Op zoek naar de oorsprong. Yes, gevonden.  Patrick Guijt en Bram Bouwman hebben samen de Gendtse top 200 georganiseerd. Maar een gesprek is niet mogelijk.  Ze zijn aan de draaitafel barstens druk. Zeker het aantal decibels is voor GuG een reden om geen gesprek van mond tot oor aan te gaan.

 

GuG is er voor de foto en neemt positie in.  Hebben gasten van Top 200 café Gendt belangstelling voor de muziekladder?  Ik mak mien zurge. Ien ons durp liek de klets  vul belangrieker. GuG heeft geduld. Het is gezellig, de discolampen verlichten spaarzaam Café 200, mensen bewegen. Het geluid van Top 200 overstemd het geklik van mijn camera. Dé foto is gered.

Welk (romantisch) nummer uit de Top 200 past hierbij?

GuG is er uut. Hugo lup ien wolke over de Durpstraot. Met 2 noterienge in de liest, op nummer 48 en precies de helft daarvan. Hugo eiges:  ” Op nummer 24, is het toch leuk om dan net te eindigen boven Pink Floyd.” 

Het Gendts gevuul van Top 200 café Gendt. Het gé duidelijk um gezellig met un putje bier of twee ien de hand,  samen te klontere. En vooral vur de klèts. En dan op zien durps. Al mot het mar door de harde muziek met een gesprek van mond tot oor en andersum.  Deksels, GuG heeft het niet helemaal deur. De minse ien De Klok praote zo hard.

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement