Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
De eerste kersen voor  Johan Buurman (zaterdag 8 juni) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 

Om het kersenseizoen feestelijk te starten krijgt een lid van de organiserende vereniging van het Kersenfeest door Yvonne Roelofsen heerlijke kersen aangeboden. Harmonie St. Caecilia schoof hun actieve lid Johan Buurman naar voren die in het prille begin van het kersenseizoen mag genieten van Betuwse kersen uut Flieren.

Even leek het er op dat Johan het kistje kersen niet in ontvangst kon nemen. Als chef slager bij Keurslagerij de Haas in Velp heeft hij het net voor de Pinksterdagen hartstikke druk, zo is zijn eerste reactie.  Caecilia had al een alternatief. Toen zijn werkgever van de actie hoorde, kon Johan vrij krijgen om alsnog het spits af te bijten van een jaarlijkse traditie.  

Johan bliek niet vur niks te zien veurgedrage. Hij houdt zich bezig met de technische staat van de instrumenten. Mar ins ien de vier jaor daarnaast ôk met het Kersenfeest. De muzikale slager en lid van de activiteitencommissie  ontpopt zich als een fanatieke ambassadeur van  RK Harmonie Caecilia Gendt.
In september komt werkgroep Kersenfeest voor het eerste bij elkaar. Om na te denken welke kant we uit gaan, legt Johan uit. Begin van het jaar begint het werk om de hersenspinsel in een programma  om te zetten. De ambassadeur twijfelt geen moment. “Het wordt een geweldig programma. Nu alleen nog de puntjes op de i zetten. ”

Hij stoot meteen door. Naast een opsomming van het programma, staat hij stil bij  het Gendt's Got Talent. Een respectabel aantal inschrijvers staat zaterdag 29 juni op het podium voor de voorronde. Zondag 30 juni strijden de drie hoogst gewaardeerde deelnemers  om de titel Hét Talent van Gendt.

De sfeer tijdens de voorbereiding is volgens Johan Buurman altijd goed. Het is een kleine vereniging die de boel bij elkaar weet te houden. “Wij heten niet nie vur niks harmonie.”

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement