Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Stichting Walburgen Beweegt     (vrijdag 29 maart ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 
 
Als dank mag Han een originele waterpolobal mee naar huis nemen.
Een mailtje naar GuG:
“Volgende week vrijdag 29 maart is om 13.00 uur de ondertekening van de akte, tot oprichting van de stichting Walburgen Beweegt. Dit doen we op een ludieke manier, op een unieke plaats; Zwembad Walburgen. Je bent van harte welkom.
Groet, Willy Evers”

Zwembad en een zonnige middag, een uitnodigende combinatie om naar het enige natuurbad van Lingewaard te fietsen.
En daar zitten de mannen. Op het strand wachtend op notaris Mr Han Castrop. Op tafel staat een fles champagne. Aan de Gendtse kust tuurt een flamingo over het strakke water.

Bestuur

Initiatiefnemer en oprichter van de stichting is Willy Evers. Hij heeft een bestuur weten samen te stellen. Voorzitter Mario Stefanietto, secretaris Joop van Diggelen, penningmeester Peter Cobussen en algemeen bestuurslid Marini Witjes.

Dit bestuurlijk prupke gaat samen met de beheerders Willy Evers, Kees van de Laarschot en Wim Goris van zwembad Walburgen een paradijs maken. Er komt weer reuring op Walburgen, zegt Cobussen enthousiast. “Kinderfeestje? Wandelen? Sporten? Terrasje pakken? Alles kan.”

Strandpaviljoen

Het initiatief wordt gesterkt door publicatie van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Je hoeft voor strandrecreatie echt niet meer in de file naar de Noordzeekust. Het aantal strandpaviljoens buiten de kustgebieden is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen, zo meldt dagblad Trouw. “Het maakt kinderen niet uit of ze nou hier aan het water zitten of in Bloemendaal of Zandvoort", zegt Peter Prinsen (58), eigenaar van grand café en strandpaviljoen LIZ in Nijmegen, dat vorig jaar zijn deuren opende. "Kinderen willen gewoon een beetje zand, water, een ijsje op zijn tijd en een frietje voor ze naar huis gaan en dan zijn ze hartstikke blij.”

Het idee om ons natuurbad nieuw leven in te blazen, maalde in het hoofd van ‘meneer Willy van De Vonkenmorgen’ al heel lang. Nu zijn pensionaats-periode met rasse schreden nadert is het volgens hem tijd om zijn droom voor ons durp te verwezenlijken.

Centraal staat de kiosk. Er wordt met vlonders een groot terras gemaakt. Rondom het bad komt een trimbaan van circa 500 meter die vrij toegankelijk is. In het zwembad drijven speelse opblaasdieren. Voor waterpolo komt er een drijvend speelveld.

Ondertekening

En dan de ondertekening. Niet op, zien durps, maar officieel. Oeps, Joop van Diggelen heeft een verlopen rijbewijs bij zich om zich te kunnen identificeren. Joop bestaat niet!
 
 

Na wat digitaal gerommel weet hij zijn paspoort op de vingerveegtelefoon te toveren. De notaris gaat akkoord. Ook de secretaris van stichting Walburgen Beweegt bestaat.

Zoenen

Na het officiële gebeuren is er tijd om te mijmeren over het zwembad Walburgen van weleer. Drie badmeesters hanteren de orde. Bij uit de hand gelopen baldadigheid wordt als straf het zwemabonnement ingenomen. Achter het strand was de ligweide, weet ook Han Castrop. Stelletjes lagen daar te zoenen. Elk omliggend dorp had zijn eigen plek op de ligweide, zegt Willy uit ervaring. Op het strand was plek voor Haalderen. De 54-jarige notaris vult aan. Vroeger was de kiosk het eethutje. Een frikandel kostte toen 75 cent. Een halve 40 cent.
Het zwemseizoen op zwembad Walburgen begint met veel reuring op 15 mei.

 

 
 

Naar het archief