Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Weer naar school  (maandag 19 augustus ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 

De scholen zijn weer begonnen. Kinderen weer naar school, ouders aan het werk, iedereen weer in het normale ritme!
De toegangswegen naar de Vonkenmorgen en Tichelaar waren vanmorgen gezellig druk. Met blije ouders die eindelijk weer een paar uur per dag voor zichzelf hebben. Met kinderen die vol spanning  kennis gaan maken met hun school. Met kinderen die het spannend vinden om naar een nieuwe  klas gaan. Leerkrachten die in hun klas nieuwe gezichten zien.

IKC de Tichelaar

GuG struint door beide scholen. Eerst op bezoek bij stamgroep 1-2 van IKC de Tichelaar. Het contrast  is groot. Kinderen die elkaar van het vorig schoolseizoen met een lach ontmoeten. Lianne Pieters ontvangt ook ouders die hun kind voor het eerst naar school brengen.  Het afscheid valt soms zwaar. Het ene kind heeft genoeg aan een stevige knuffel, de ander laat de tranen rijkelijk vloeien.
Na een kwartier lijkt de spanning geweken. Ouders weg! Juf Lianne heeft samen met Kim Aardbodem nog een héél schoolseizoen voor de boeg.

IKC de Vonkenmorgen

 Proosten op het nieuwe schoolseizoen en in groepjes als grote kinderen bijkletsen. De leerlingen van groep 5a van IKC de Vonkenmorgen hebben de spannende kennismaking met hun school al ver achter zich. Maar toch. Voor deze snuutjes is het nieuwe schoolseizoen toch weer spannend. Ze zijn verhuisd van de beneden- naar de bovenbouw. Naar een nieuwe omgeving. Een school met  alleen ‘grote kinderen’. Dat hun ouders ze nog naar de klas gaat brengen, is er niet meer bij. Op de speelplaats ontmoeten ze niet meer de peuters. Vorig schooljaar waren ze de oudsten van de benedenbouw. Oeps, spelen we op de speelplaats nu met kinderen van groep 8? Jazeker, antwoordt juf Patricia Kroeze. Ze heeft samen met Rianne Reulink nog een heel schoolseizoen voor de boeg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan naar groep 5a van De Vonkenmorgen

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement