Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Gin hitteplan     (maandag 24 juni) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Tot de lèste druppel

 
 
 
 
 

Marlies Oppers

 

Tropisch is het in Flieren als boerderij De Geer de gasten van de Zonnebloem Gendt ontvangt. Een dag tevoren was het nog niet zeker Zou het doorgaan? Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een dag tevoren het hitteplan geactiveerd. Is het vur ȏw nie té hij’jt, vaagt GuG aan Wimke Evers. Hij is elk jaar van de partij om kersen te eten, een gezellige babbel te maken en te bingoën.

De plukkers van Peter Roelofsen hebben gekozen voor een tropenrooster. In de overdekte kersenbongerd is het ‘s middags nie te harde, zo is de unanieme opmerking. Vroeg beginnen en met het middaguur op huus aon.

Theo Lamers heeft zijn volgeplukte hoenderik leeggeschud. Een paar uur later smikkelt het gezelschap van heerlijke kersen 

De seniorale Gendtenaren hebben zich van het rijksadvies echter weinig aangetrokken. Ach, zo heb je altied wat. Gewoon rustig over je hin laote komme, zo is het advies van Wimke Evers.

Wimke Evers

Rustig bleef het niet bij de bingo. Marlies Oppers vertelt dat er bijzondere prijzen zijn te winnen. Een lepeltje van de Zonnebloem. Winkelboerderij de Geer heeft flink uitgepakt.  Dat wordt allemaal met kennisgeving aangenomen. Om te beginnen moet er op iemand gewacht worden die naar de WC is. Het stemgeluid van bingogetallen vullen de ‘Kersenhut’.

Het is ondanks de hitte gezellig rumoerig. 8, roept Marlies met luide stem. Waarom 8, heb ik nie, is het melige commentaar.  Ach, daar had ik net mien vinger op. Er wordt gedold. De getallen van Marlies gaan door. De prijzen zijn nog steeds niet geclaimd. Eén deelnemer heeft na een fiks  aantal getallen zelfs nog niet één nummer aangevinkt. Let je wel op, vraagt Marlies nieuwsgierig. Hilariteit in de met sproeiwater gekoelde Kersenhut.

De middag van Zonnebloem Gendt wordt  afgesloten met riefkoek, aangeboden door onze Smaakcateraar. Ok met tropische temperaturen heeft dat gesmik. 

Effe kieke..........

............hap!

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement