Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Tichelaar neemt afscheid van juf Lucy    (donderdag 4 juli) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
Opvolger voor GuG?
 
 
 
 
 
 
 

Wat vliegt de tijd, zegt ze op omringd door uitgelaten kinderen. “Dat zie ik het best als er weer een oudleerling komt om zijn of haar kind aan te melden bij IKC de Tichelaar.” De afscheidswoorden vallen bij Lucy Quené zichtbaar zwaar. De stem stokt. “De school waar altijd leuke dingen gebeuren en veel geleerd en gespeeld wordt.”

In april 1991 kwam de Nijmeegse als groepsleidster naar Gendt, vandaag heeft de 63-jarige kleuterjuf afscheid genomen. Ze gaat met vervroegd pensioen.

Ze kijkt terug op een mooie tijd, met prachtige kinderen en geweldige collega’s, laat ze stralend weten. Genieten van onder andere de vieringen, leeskringen, buiten spelen, knutselen, dansen en voorlezen.

In een tijd waarin het onderwijs op zijn kop staat over werkdruk, zegt de scheidende juf dat ze ook buiten de klas met plezier heeft gewerkt.  Ze somt wat op. Cursussen volgen, verslagen maken, keuzecursussen bedenken en in vriendenboekjes schrijven.

Gelukstranen

“In één woord geweldig”, zegt ze als de gelukstranen over haar wangen rollen.   

De kinderen hadden meer woorden nodig om Lucy te bedanken. Het werd een feestelijk afscheid In de ‘mooiste klas van IKC de Tichelaar’. Iedere groep had zich voorbereid om voor Lucy een voorstelling te geven. Het cadeau bestond uit een reeks van kleine levende polderschilderijtjes.

 

Tussen de bedrijven door hadden de blage tied zat om zich in de achtertuin van ons durp te vermaken.  Rupsen op een grasspriet laten lopen, of een sprinkhaan op de vinger laten balanceren. Het beestje miste volgens de kinderen een vleugel en had maar drie pootjes. Die conclusie moest worden bijgesteld. De ‘invalide’ sprinkhaan had de ‘benen’ genomen.  

 

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement