Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Walburgen Beweegt geeft kinderen plezier  (woensdag 6 januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Scholen gesloten maar de jeugd in Gendt kan sporten, zo was de gastvrije uitnodiging van Walburgen Beweegt. Tot en met 14 januari sporten op Walburgen of het tennispark van LTC Gendt. Vandaag was de aftrap.

Het coronateam van de gemeente Lingewaard had zijn bedenkingen, maar de jeugd niet. Vandaag hebben z’n honderd jongen en meisjes heerlijk gecrost over het strand en door de spannende bosschages.

Voor de organisatoren was het best spannend. Op het laatst begon de gemeente zich er mee te bemoeien. Zou dit sportgebeuren voor de Gendtse jeugd wel passen binnen de coronamaatregelen. Ouders waren vanwege corona sowieso als toeschouwer niet welkom. Na veel vijven het zessen werd door het gemeentelijke coronateam groen licht gegeven. Een boa kwam vandaag het opstootje wel nauwlettend in de gaten houden.
 

q
Honderd kinderen met rode blosjes op hun blije gezichten

Spannend was ook hoeveel kinderen er ondanks de kou zouden komen, zegt Willy Evers met een glimlach. Aanmelden was niet nodig. Zijn glimlach markeert de deelname van bijna honderd kinderen. Honderd kinderen met rode blosjes op hun blije gezichten en vaak zonder handschoenen.

De scholen staan op stand van thuisonderwijs. Het sociale contact onder de Gendtse school jeugd is grotendeels weggevallen, dat merken ze ook op De Vonkenmorgen en De Tichelaar. Dat was vandaag ook te merken. Het sociale contact was aandoenlijk om te zien. Pensionado Joop van Diggelen was één van de vrijwilligers op de baan. Dat kinderen naar Walburgen komen omdat ze hun school missen, zo heeft hij zelf destijds niet ervaren. Als zijn leeftijdsgroep ook op Walburgen komt crossen, dan ‘overweegt’ hij om ook deel te nemen.

Om in deze lockdown periode door te komen gaan de activiteiten door. Op dit moment staan de onderstaande activiteiten op het programma. Maar dit programma zal uitgebreid worden met in ieder geval spelletjes middagen en dansworkshops. Blijf GuG volgen.

Zaterdag 9 januari

13.00-14.30 uur. Opgeven is niet nodig.
Badmintonclub Gendt houdt een  spelletjesmiddag op Walburgen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. We gaan deze middag badmintonnen maar ook heel veel andere spelletjes doen. Wie doen er mee?

11 januari tennisles bij LTC Gendt op de tennisbanen

13.00-13.45 uur 4 t/m 12 jaar
13.45-14.30 uur 13 t/m 17 jaar

Opgeven via: secretariaat@tennisclubgendt.nl

13 januari

13.00-14.00 uur 4 t/m 8 jaar  klimmen en klauteren bij Willy op Walburgen

14.30-15.30 uur 9 t/m 14 jaar klimmen en klauteren bij Willy op Walburgen
14.30-15.10 uur 6 t/m 8 jaar dansen met Dansatelier Over de Linge op Walburgen
15.30-16.10 uur 9 t/m 11 jaar dansen met Dansatelier Over de Linge op Walburgen

14 januari tennisles bij LTC Gendt op de tennisbanen

13.00-13.45 uur 4 t/m 12 jaar
13.45-14.30 uur 13 t/m 17 jaar

Opgeven via: secretariaat@tennisclubgendt.nl

Zaterdag 9 januari

13.00-14.30 uur. Opgeven is niet nodig.
Badmintonclub Gendt houdt een  spelletjesmiddag op Walburgen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. We gaan deze middag badmintonnen maar ook heel veel andere spelletjes doen. Wie doen er mee? .

Alle kinderen zijn welkom maar voorop staat dat de activiteiten volgens de coronarichtlijnen van de gemeente worden georganiseerd. Toeschouwers zijn niet welkom.


 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement