Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Roven   (zaterdag 7 mei ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
   
De Staatsliedenbuurt gé tegen de vlakte. De 92 woningen voldoen niet aan de duurzaamheidswensen en het comfort van deze tijd. Het gé duurzaam tegen de vlakte. Huurders van WOONstichting Gendt konden zich inschrijven om achtergelaten spullen van bewoners te ‘roven’.
Roven? WOONstichting Gendt heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom organiseren wij in samenwerking met Stichting Struikroven een evenement voor het hergebruiken van materiaal, zegt Rob Kwaaitaal, manager van de WOONstichting in nette ‘Hollandse taal’. Struikroven straat bekend als een landelijke organisatie, maar roven ien een huus? Dat is een idee van de Gendtse woonstichting, laat Rob met trots weten.

Roven is een beladen woord. Vóór de feestelijke dag heeft de politie vier rovers in de kraag gepakt die inbraken hebben gepleegd.

 De sfeer is gezellig. GuG is allerminst een onpartijdige media. Het durps gevuul gé voorop. We struinen door de Staatsliedenbuurt. Vier woningen zijn nog bezet. De bewoners krijgen binnenkort ook een vervangende woning. De rest is voor de Gendtse rovers.
 
De sfeer is durps  en gemoedelijk. Behalve voor de ‘koopjes’ zijn mensen ook toe aan een praatje. Oud bewoners zien elkaar weer terug. Anderen komen met een brok herinneringen terug in hun oude woning. De beelden van een overleden huisgenoot komen terug.

Het geeft een vreemd gevoel. Zonder enige schroom een woning binnenlopen om de gordijnen eraf te halen. Een complete keuken met apparatuur wordt in een bakwagen geladen. Kostbare gebakken straatstenen gaan in de achterbak. Tuinschuttingen zijn favoriet.

Theo Joosten schroeft met zijn kompanen een zonnescherm van de gevel. Eigenlijk had ik er een van een meter breder op het oog, zegt hij, maar die was al verloot aan een ander. Geert Schreier schroeft een betonmat uit de tuin. Het mag zomaar! En als je wil, krieg je van de WOONstichting er ook nog gratis koffie bij. Heba loopt met haar man Marwan een huis binnen. Ze heeft al een mooie badkamerset weten te scoren.
De tuinrovers zijn er in alle maten. De een steekt struiken uit de kurkdroge en harde grond, de ander heeft genoeg aan wat kruipplanten. De GuGtuin is aangevuld met varens en kruupgrei. In onze moestuin doet een Staatslieden aardbeienplant zijn best om opnieuw in Gendtse grond wortels te schieten. De ‘kers op de taart’ van een gezellige roversdag.
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement