Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 

De proeverij op de markt            

Terug naar Vépé
 

Voorjaar, we kunnen weer naar buiten en anders eten. Kortom, heerlijk genieten van het buitenleven. Om dat ook te kunnen proeven houden de ambulante handelaren van de Gèndtse mèt  een kramenproeverij. Op vrijdag 2 juni laten de handelaren hun beste producten proeven. En gratis. En met een praatje en uitleg over hun producten. Want het tonen van doe maar gewoon en het sociale contact met de klanten is hun drijfveer.  Kinderen worden extra verwend.

Visboer Anton de Laak verwoordt de sfeer in Gendt. Het bedrijf staat al ruim 50 jaar op het Julianaplein.  Gendt is een dorp zonder kapsones en houdt van goed eten. Daarom laat Anton zijn kibbelingen proeven.

Kaasboer Bram Verkleij lacht. Gratis proeven is bij hem wekelijks. Tijdens de proeverij geef ik een groter een stuk kaas weg. Want daar houden de Gendtse inwoners ook van, zegt de altijd goedlachse marktman. Tijdens de  kramenproeverij  geeft Bram er een likje mosterd bij en uitleg over zijn kazen.

Wieteke Nijenhuis heeft zoveel lekkers te bieden. Haar kraam is eigenlijk elke week één grote verwennerij. Voor deze speciale vrijdag zet Wieteke om te proeven wat noten, zuidvruchten en heerlijke olijven klaar.

Veel inwoners van Gendt leven al op het brood van ’t Stoepje.  Sofie Lobbes laat haar proeverij nog geheim. ’t Stoepje staat bekend om hun koeken. Sofie wilt Gendt duidelijk verrassen. Ze denkt aan iets met de befaamde koeken van ’t Stoepje.

Jelis houdt zijn kaarten voor de borst. De specialist in Palmesteyn Boeuf Blonde,  een stukje uniek vlees van eigen bodem, kan alle kanten uit zegt hij. Toch wil hij een tipje van zijn sluier oplichten. Zijn proeverij is warm.

Nga Thi Do heeft de kleinste kraam, maar de grootste lach. Zij laat de bezoekers van de Gendtse markt proeven van de Vietnamese keuken.

 

 

Kleurplaat hier downloaden

 
 
 
Iedere vrijdag 
13.30-18.00 uur
 
 
 
 
Wij vinden het gezellig om elke vrijdag op jullie Julianaplein te staan

 

 
 
Tot vrijdag 2 juni
 
 
 
Op de markt is een praatje snel gemaakt