Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Lingewaard Doet voor bijen in Hulhuizen

Terug Vépé

 
Het gaat slecht met de wilde bijen in Nederland. Tientallen soorten zijn verdwenen en de helft van de overgebleven soorten is bedreigd.

Bijen hebben bloemen en nestgelegenheid nodig om te kunnen overleven maar bloemen zijn er steeds minder. Bijen zijn onmisbaar, want zij zorgen samen met andere bestuivers zoals zweefvliegen voor de bestuiving van driekwart van onze eetbare gewassen zoals appels, peren, tomaten, et cetera.

Gelukkig kunnen we de bijen helpen. Daarom wil het comité Hulhuizen200, samen met Lingewaard Natuurlijk, een actie houden met hulp van de opbrengst van “Lingewaard doet“ om stroken grond in te zaaien met een- en meerjarig bloemenmengsels. Daarnaast willen we op een van de zaai percelen een Bijenhotel plaatsen.

"Help ons mee en doneer uw cheque van 7,50 euro die begin februari in Gendt en Angeren in de bus komt voor ons doel. Mocht u nog geen cheque ontvangen dan kunt u ons project ook steunen via lingewaarddoet.nl. Wij hopen dat door deze actie in Gendt een Bijenlint ontstaat, waardoor er een bloemrijke en gezonde buurt voor de bijen ontstaat zodat Héél Hulhuizen Zoemt."
Voor meer informatie: Jos van Betuw, 06 23738031.

 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven