Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Sebastianus presenteert het exercitiepeleton

Terug Vépé

 

Zelfs in Coronatijd zit Sebastianus Gendt niet stil, en komt het met een gloednieuw onderdeel binnen het schuttersgilde: het Exercitiepeleton. Het peleton is een groep die een show maakt, gemengd met exercitie. Dit alles wordt gedaan met een geweer in de hand, en daar wordt dan ook gebruik van gemaakt tijdens het showlopen. Het peleton bestaat uit zo’n 12 personen en wordt begeleid onder het slagwerk van de show- en marchingband. De groep staat onder leiding van Rick Basten en Ed van Kommer.

Tijdens de aangepaste programmering voor De Gendtse Schuttersfeesten 2020, werd het exercitiepeleton voor het eerst gepresenteerd. Bij zorgcentrum St. Jozef werden bewoners getrakteerd op een prachtig concert van Sebastianus. Aan het eind was het grote moment daar: het nieuwe onderdeel van Sebastianus. De aanwezigen waren zeer enthousiast over hun eerste optreden: er werd al hard gejoeld en geklapt aan het eind van hun show! Het exercitiepeleton zal nog op veel plekken te zien zijn.

 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2020

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement