Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Wooncoach biedt hulp bij woonvragen

Terug Vépé

 

De gemeente Lingewaard heeft een wooncoach.  Petra Verhagen staat midden tussen de inwoners van 65 jaar en ouder. Zij helpt hen op een makkelijke en persoonlijke manier bij hun vragen over wonen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vragen over levensbestendig wonen in eigen huis, zo lang mogelijk zelfstandig wonen of verhuizen naar een nieuwe woning. De gemeente heeft als een van de eersten in Gelderland deze functie in het leven geroepen. Zo werkt ze aan een vernieuwend beleid.

Wethouder Helga Witjes: ”De woningbehoefte in Lingewaard is groot. We zoeken als gemeente op verschillende manieren naar oplossingen. Bouwen van nieuwe woningen voor jong én oud is een van die oplossingen. Maar we merken ook dat onze inwoners van 65 jaar en ouder vaak veel vragen hebben over hoe zij wonen. En verhuizen is als oudere niet zo gemakkelijk meer en daarmee niet vanzelfsprekend. Soms is uw huidige woning niet meer geschikt of u wilt misschien wel dichter bij kinderen en kleinkinderen wonen. Maar hoe pakt u zo’n verhuizing aan? Daarom hebben we samen met Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) en Waardwonen de wooncoach in het leven geroepen. ”

Wat doet een wooncoach?

De wooncoach is hét aanspreekpunt voor woonvragen van 65-plussers. Zij weet de weg naar de relevante organisaties. Inwoners kunnen zelf contact opnemen met een vraag. Maar ook mensen die een vraag hebben voor een 65-plusser uit hun omgeving kunnen bij de wooncoach terecht. Petra licht dit nog verder toe: “Ik zorg dat u overzicht krijgt van mogelijkheden en regelingen op het gebied van wonen. Zó kunt u een goede afweging maken. Aanpassingen aan uw woning of een verhuizing zijn voorbeelden, vaak is er meer mogelijk dan u denkt. Ik bespreek uw wensen en zoek daarbij een oplossing die past. Zó houdt u uw fijne en veilige leefomgeving of krijgt deze weer terug. Ik vertel u graag wat ik voor u zou kunnen betekenen!”

Hoe werkt het en wat kost het?

U spreekt af met de wooncoach bij u thuis of in overleg op een andere locatie. Het gesprek is gratis en vrijblijvend. Omdat ieder mens uniek is en elke situatie anders, krijgt u van Petra een persoonlijk advies. Zij kan u bijvoorbeeld adviseren over:

• Levensbestendig wonen in uw eigen huis

• Zo lang mogelijk zelfstandig wonen

• Verhuizen naar een andere woning; wat betekent dit eigenlijk, ook op financieel gebied;

• Het vinden van organisaties voor andere vragen, zoals schoonmaakhulp of een aanpassing in uw woning.

• Uw inschrijving en profiel op Entree.nu (aanbod huurwoningen van de woningcorporaties in de regio Arnhem-Nijmegen)

Hoe kunt u de wooncoach spreken?

Bent u 65 jaar of ouder en geïnteresseerd in een gesprek met de wooncoach? Meer informatie.

 

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2021

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement