Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
#LingewaardSchoon ook in Gendt

Terug Vépé

 
Lingewaard zoekt weer verenigingen als Rivierjutters
De gemeente Lingewaard is op zoek naar verenigingen die graag een steentje bijdragen aan de omgeving, waarmee zij ook nog eens wat extra kasgeld kunnen verdienen. In het kader van het project “Rivierjutters” roept Lingewaard verenigingen op om bij te dragen aan het project #LingewaardSchoon. Voor het vierde jaar op rij zullen verenigingen afval gaan opruimen van de oevers en uiterwaarden van de Waal, de Rijn en de Linge. Vorig jaar is er door de Rivierjutters in Lingewaard zo’n 3.000 kilo afval opgeruimd, dat zijn meer dan 500 vuilniszakken!

Doe mee

Lingewaard nodigt verenigingen uit een stukje van de uiterwaarden van de Waal op te schonen op zaterdag 24 maart 2018, of een stukje Linge of Rijn op te schonen op 7 april 2018. Voor het opschonen van een vastgesteld tracé langs de rivier ontvangen verengingen een financiële vergoeding van maximaal € 400,-. Verenigingen zijn verantwoordelijk voor het samenstellen van een groep enthousiaste personen die het tracé willen opschonen. Inschrijven kan via waaljutters.nl. Er zijn in totaal 15 tracés beschikbaar.
 
Ook in 2018 bestaat de mogelijkheid om twee keer mee te doen met de rivierjutters. In het najaar worden namelijk ook de Rijn, de Waal en de Linge opgeschoond. Informatie over het aanmelden voor de acties in het najaar volgt later.

Het project

Voor de vierde keer wordt er dit jaar gejut in de gemeente Lingewaard. Het rivierjutten is ontstaan vanuit een initiatief van IVN, de Schone en Beleefbare Waal. In 2018 wordt er gejut in de gemeenten Lingewaal, Lingewaard, Maasdriel, Neder Betuwe, Neerijnen, Rijnwaarden, West Maas en Waal en Zaltbommel. Zij worden hierin ondersteund door de initiatiefnemers IVN Gelderland en de Gelderse Natuur en Milieu Federatie. Meer informatie is te vinden op schonerivieren.org.
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven