Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
In gedachte bij Peter

Terug Vépé

 
 

 

Dat 2020 voor RDM een bizar jaar is geweest met alle corona maatregelen zal niemand verbazen. Eerst mochten we nog onder bepaalde voorwaarden repeteren, maar al heel snel mocht er nagenoeg niks meer en kwam er een voorlopig einde aan het gezamenlijk repeteren.

En waar er normaal een terugblik kan worden gedaan en er nog het nodige over het afgelopen jaar vertelt kan worden, is dat voor ons als band, als RDM voor het afgelopen jaar niet meer van toepassing. Niet vanwege corona, niet vanwege onze gedwongen inactiviteit, maar door de enorme schok die ons ten deel viel in het einde van November.

Op 29 November 2020 bereikte ons het nieuws dat oprichter, inspirator en erelid van onze band, Peter Runge, in het ziekenhuis was beland. Na ontzettend geknokt te hebben voor zijn leven heeft hij de strijd uiteindelijk verloren en is diezelfde dag overleden.

Voor ons allemaal stond de tijd stil. Ongeloof, verslagenheid en immens verdriet waren de eerste emoties. De man die door zijn oprechte strijdvaardige natuur door de nodige weerstand heen onze band heeft weten op te richten. Die een mentor, een vriend en een inspiratie is voor ons allemaal. Een man die alles over had voor de band, voor ons.

De man met de vele liefkozende titels die hem ten deel zijn gevallen in zijn tijd in de band. Erelid was de officiële titel die hem is gegeven. Maar de andere waren wellicht nog veel passender. Peter was een van de twee Capo's die onze band rijk is. Maar beter nog is wel de door alle bandleden gebruikte titel van “Godfather”. RDM is Peter en Peter is onherroepelijk RDM.

Peter was voor velen een mentor. Hij heeft niet alleen de band laten groeien, maar ook menig persoon. Peter: Steun en toeverlaat. Laatste tijd niet meer als muzikant maar vanaf de zijlijn de band de bal op een goede manier laten spelen, zodat we allemaal bij het spel bleven en plezier en aandacht voor elkaar maar ook voor het doel van RDM houden. Peter had altijd een luisterend oor, maar gaf ook duidelijk zijn mening en maakte van iets negatiefs weer iets positiefs.  
Een fijn mens die veel goede eigenschappen had en deze ook toepaste.  Peter heeft mij vroeger schuiftrombone leren spelen.  Mijn vader, heeft mij de liefde voor muziek terug gegeven.  Peter is een man waar ik vaak tegenop kon kijken, waar ik veel van heb mogen leren en waar ik altijd bij terecht kon. Menig uur hebben we samen gespard, gemusiceerd en de derde helft afgesloten samen. Een fantastisch mooi mens en voor mij een eeuwige kameraad.

Peter was een man die na het vallen vaak ook weer als eerste overeind stond. Schouders eronder en weer door. Pas nu beginnen wij weer met het opstaan. Peter is voor ons niet zomaar iemand, en hem zo moeten verliezen was en is voor ons nog altijd moeilijk te bevatten.

Maar RDM is een evenbeeld van Peter. En in die gedachte gaan we de toekomst ook weer tegemoet. Schouders eronder, en weer door. Op zijn Peters. RDM is trots om Peters dochter weer in haar gelederen te hebben.

 

 

 

 

 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2021

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement