Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 

Sebastianus bij Wereld Muziek Concours Jeugdkamp

Terug Vépé

Dit jaar is er voor het eerst een jeugdkamp bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Sint Sebastianus is benaderd om deel te nemen aan dit jeugdkamp. Anne Wismans, Arno Meeuwsen, Dide Rensen, Koen Sweeren, Sven Ledder, Yvon Meeuwsen reisden op zaterdag 22 juli, samen met Jacqueline Leenders af naar het zuiden van Nederland.

Een week lang wordt er keihard gewerkt tijdens repetities, exercitielessen, workshops en improvisatie op het jeugdkamp van het WMC.
Het uiteindelijke doel is om samen met jeugdleden van andere korpsen uit binnen- en buitenland een show te geven in een overvol Roda JC Stadion.

De andere korpsen waar de leden van Sebastianus mee oefenen zijn Rijnmondband uit Schiedam, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Tamarco uit Leiderdorp, Laurentius uit Voorschoten en Banda Musical Femenina Clemencia de Cayedo uit Colombia.

“Ik vind het erg leuk, leerzaam en fijn dat je nieuwe mensen leert kennen met dezelfde hobby”, vertelt Sven Ledder.  “We spelen zondag 30 juli voor 20.000 mensen. Dat is best wel spannend, maar we gaan ervoor!” laat Anne Wismans weten in de krant De Limburger.

Yvon en Arno Meeuwsen staan spelen samen te twee andere trompettisten een klein intermezzo aankomende zondag op het veld in het Roda JC Stadion.

 

Jacqueline Leenders is mee als begeleiding en mocht meedenken bij het organiseren van spellen tijdens dit jeugdkamp en daar waar nodig springt ze bij, zoals bijvoorbeeld bij het ophalen van trompetten bij Adams in Ittervoort voor de Colombiaanse vrienden.

Het is een unieke beleving en ze doen vooral veel ervaring op die ze weer kunnen gebruiken en delen bij Sint Sebastianus.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven