Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
De Vlam voor Riekie

Terug Vépé

 

Popband Right Direction Music (RDM) uit Gendt de Vlam van Gendt uitgereikt. De Vlam van Gendt gaat naar een persoon uit het dorp die iets bijzonders heeft betekent of gedaan voor het dorp. Dit jaar is de Vlam van Gendt uitgereikt aan Riekie Gerritsen voor haar verdiensten bij de EHBO in Gendt. Na Edmund Viergever, Jan Meeuwsen en Sjaak Veldkamp, gaat de eer dit jaar naar Riekie Gerritsen.

Riekie neemt binnenkort afscheid als voorzitter van deze vereniging in Gendt. Inmiddels is ze 86 jaar oud en maar liefst 69 jaar actief lid van de EHBO, waarvan 49 jaar als voorzitter.Voordat ze afscheid neemt vindt RDM het gepast om haar met deze jaarlijkse bokaal te eren.

Veel EHBO leden zijn onder haar voorzitterschap in het bezit van het EHBO diploma gekomen en hebben daar weer heel veel mensen mee kunnen helpen. Soms met een pleister bij het zwembad, maar zeker ook levensreddend. Zonder EHBO’ers kunnen we gewoonweg niet. En de EHBO kan niet zonder voorzitter. Na al deze jaren van tomeloze inzet, kent 2022 weer een terechte winnaar van de Vlam van Gendt.
Riekie werd door RDM verrast in het bijzijn van de cursisten, familie en vrienden. Proficiat Riekie!

Paasvuur

RDM organiseert het jaarlijkse Paasvuur en het combineren met De Vlam van Gendt. Helaas kon dat in 2019 niet doorgaan vanwege de droogte en de afgelopen jaren niet wegens corona. Door coronanaweeën en teveel onzekerheid omtrent de locatie en het weer, gaat het ook in 2022 niet door.

 RDM is op zoek naar versterking. Kun jij gitaar, saxofoon, bariton of keyboard spelen, dan komen zij graag met je in contact. Tevens zijn we op zoek naar extra leadzangers en zangeressen. Die kunnen mailen naar info@rightdirectionmusic.nl of op maandagavond tussen 20:00 en 22:00 uur binnenlopen bij de Leemhof, waar de band dan repeteert.

 

 

 

 

 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2022

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement