Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Berenjacht

Terug Vépé

 

Scholen gesloten, de speeltuin is dicht. Een ommetje maken mag, even een frisse neus halen. Mits je je aan de richtlijnen houdt (1,5 m afstand). De berenjacht is puur bedoeld als pleziertje voor kinderen die even naar buiten gaan.

Op ’t Hof zijn al beren gespot! We vragen Hulhuizenaren om mee te doen: zet een beer voor het raam en klaar. Misschien lukt het wel om in heel Gendt te speuren naar beren…

Wil je zelf op berenjacht? Zoek op internet: ‘afstreepkaart berenjacht’ en je kunt allerlei kaarten downloaden. Of even zelf maken, houd je van de straat.

‘Geef kinderen een leuk spel, zonder de coronaregels geweld aan te doen. Dat is gelukt met Berenjacht. In tienduizenden huizen in Nederland zijn beertjes voor het raam gezet.’ (De Gelderlander 26-3-2020)

Het idee is overgewaaid uit Australië en Engeland. Inspiratie ervoor is geput uit het kinderboek Wij gaan op berenjacht van Michael Rosen.

Spot ze!

Joyce Rutgers & Natascha van Delf
t

 

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2020

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement