Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Oproep Gendtse veteranen en militairen

Terug Vépé

 

Eerder al las u op Groeten Uit Gendt over het Gendts Bevrijdingsfestival. Zaterdag 18 januari geeft St Sebastianus in de middag en avond een uniek concert in Providentia met verhalen, beelden en foto’s uit de oorlog. Hiervoor werken zij o.a. samen met Historische Kring Gente, Oorlogsmuseum Niemandsland en R.K. Parochie H. Maria Magdalena. Er zijn ook gastoptredens van o.a. Laura van Kaam en Hugo Peeters.

De organisatie doet een oproep aan alle veteranen en militairen uit Gendt. In verband met AVG is het voor de organisatie helaas niet mogelijk om alle militairen en veteranen persoonlijk te benaderen. In Gendt wonen militairen die nog actief zijn bij defensie, maar er zijn ook veteranen. Al deze (oud) militairen die ook uitgezonden zijn geweest weten als geen ander hoe het is om in oorlogsgebied te werken en leven. Juist zij mogen niet ontbreken met hun medailles, veteranenspeld en baret om daarmee te laten zien ons land vertegenwoordigd te hebben in oorlogsgebied.

Kaarten (€7,50) zijn verkrijgbaar bij The Read Shop Viergever en Bloemsierkunst de Gent. Online te bestellen via de mail. Geef dan graag even aan of u kaarten wilt voor het concert in de middag (15:00u) of avond (20:00u).
 

 

Bekijk hier de trailer van dit unieke concert:

 

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2020

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement