Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Leerzame activiteiten in de Bieb

Terug Vépé

 

Lijkt het je leuk om samen met anderen filosofische boeken te lezen en te bespreken? Lezingen van lokale experts bij te wonen? Of samen met je kinderen nieuwe dingen te leren tijdens een kindercollege? Vanaf september bieden de bibliotheken in Lingewaard weer ruimte aan leerzame en inspirerende activiteiten.

Het programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid zit dit seizoen weer boordevol lezingen, workshops, cursussen en kindercolleges. De bieb wil hiermee de blik van haar bezoekers verruimen, persoonlijke groei stimuleren en toegang geven tot een schat aan kennis. Als openbare huiskamer is de bibliotheek dé plek om andere mensen te ontmoeten, je te verwonderen en te laten inspireren. Ook in de bibliotheken in Lingewaard is weer van alles te doen.

Leeskringen
In Bibliotheek Bemmel kun je vanaf donderdag 26 augustus deelnemen aan een filosofische leeskring. Onder begeleiding van filosofiedocent Frans Eijkelhof bespreek je verschillende filosofische werken. In Bibliotheek Huissen start op woensdag 29 september een Engelse leeskring onder leiding van docente Engels Loes Coleman. Het thema is ‘We Are All Immigrants’. Tijdens de literaire leeskring ‘Duik in een boek’ in Bibliotheek Bemmel of Bibliotheek Gendt bepaal je samen met de docent welke romans jullie gaan lezen. Je verdiept je in het verhaal, de symboliek en de achterliggende betekenis. Deze literaire leeskringen starten half oktober.

Lezing over de Verlichting
Tijdens de ‘Universiteit van Lingewaard’ geven lokale experts lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Op vrijdag 8 oktober bespreekt cultuurwetenschapper Herm Gerits de periode van de Verlichting (16e en 17e eeuw). In dit tijdperk verandert West-Europa fundamenteel. In deel één van dit tweeluik gaat Gerits in op de economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in deze tijd. Een kaartje voor leden en studenten kost € 4,-, overige bezoekers betalen € 5,-.

Kindercolleges en Digi Playground
Ook voor kinderen is de bieb een fijne plek. In de bibliotheken in Huissen, Bemmel en Gendt geven experts kindercolleges over bijvoorbeeld het menselijk lichaam, ruimtevaart of het leven van schippers. Tijdens de Digi Playground-workshops kunnen kinderen aan de slag met digitale materialen, zoals een green screen of robot.

Kijk voor aanmelding, kaartverkoop en het hele programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid op www.obgz.nl/agenda. Of haal het kleurrijke BIEBblad (jeugd) en de inspiratiebrochure BiebZINnig (volwassenen) in de bibliotheek.


 

 

 

 

 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2021

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement