Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Filosofisch Café

Terug Vépé

 
De essentie van filosoferen is het opschorten van meningen, van gelijk krijgen en van pogingen anderen te overtuigen. Clairy Polak gespreksleidster bij Het Filosofisch Kwintet, begint haar programma altijd met de woorden: “... waar luisteren even belangrijk is als spreken en waar doorgronden het motto is en niet het twistgesprek.”

Op vrijdag 15 februari is er weer de mogelijkheid tot filosoferen in het Filosofisch Café van Gendt. Het thema van deze avond is: Op zoek naar een betere wereld.
Wat maakt het leven goed? Wat kan bijdragen aan een leven of wereld waarin leefbaarheid en welzijn voor een ieder voorop staan? Hoe kun je zelf hieraan bijdragen? En welke rol kan spiritualiteit/religie hierin spelen?

Uitgangspunt voor het gesprek is het boek van Gerko Tempelman: Ongeneeslijk religieus. Hoe God verdween uit mijn leven en waarom steeds meer filosofen zeggen dat-ie terug is. In het boek neemt de jonge filosoof en theoloog Gerko Tempelman zichzelf onder de loep. Want zijn persoonlijke verhaal is precies het verhaal van God en de moderne tijd. Het is een verhaal over het verdwijnen van God, maar ook een verhaal waarin het nog verbijsterend vaak over God blijft gaan. Sterker nog: het is een verhaal over een verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie.

Voor de avond is het niet nodig om het boek gelezen te hebben.
Vrijdag 15 februari,  De Klok 20.00 uur. Bij voorkeur aanmelden 06-53124112 of email
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven