Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Slagwerkgroep St. Caecilia naar NK

Terug Vépé

 
Zaterdag 21 april zal Slagwerkgroep St. Caecilia Gendt onder leiding van muzikaal leider Casper Traa deelnemen aan het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap in het Schaffelaartheater te Barneveld.

Uniek aan dit kampioenschap is dat de beoordeling blind gedaan wordt door een 3-koppige vakjury, bestaande uit John Sonderen, Henk Mennens en Gerda Tuinstra.
De juryleden horen alleen de muziek, zij zien niet welke groep er op dat moment op het podium staat. Een half uur voor aanvang wordt er door middel van loting bepaald in welke volgorde er gespeeld gaat worden.

 
Voor de deelnemers is er nog een extra moeilijkheid tijdens het spelen. Er wordt niet op het eigen vertrouwde instrumentarium gespeeld. Alle groepen spelen op dezelfde nieuwe instrumenten die speciaal voor dit kampioenschap beschikbaar worden gesteld door Majestic Nederland.
De Gendtse slagwerkers zijn druk bezig met de voorbereiding op het ONSK. Het verplichte werk "Kunga" van componist Henk Smit begint al vorm te krijgen.

Binnenkort zal er nog een speciale bandcoaching plaatsvinden, welke mede mogelijk wordt gemaakt door Cleanmat Trucks B.V., Guijt Makelaardij en Verzekeringen en Stichting Toeristen Info Gendt.
We houden jullie op de hoogte.
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven