Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Programma Oranjefeesten

Terug Vépé

 
Donderdag 26 april

18.00 tot 21.00 uur Omnium-Wielerspektakel rond de Klok. Door het succes in voorgaande jaren is de wielerwedstrijd niet meer weg te denken. Ook dit jaar zal de avond voor Koningsdag, weer een Omnium worden verreden. Een (ploegen)wedstrijd met diverse verschillende disciplines jeugdwedstrijd, ploegentijdrit, achtervolging, afvalkoers, scratch. De organisatie is wederom in handen van de Lingetrappers. Zij willen het publiek weer een aantrekkelijke en spannende wedstrijd presenteren met veelal plaatselijke en regionale renners. Het parcours is weer als vanouds. Men gaat door de Dorpstraat, Markt, Torenlaan, Burchtgraafstraat, Essenpasstraat en Julianaplein. Start en finish zijn in de Dorpsstraat.
U zult door een speaker op de hoogte worden gehouden van de tussenstanden, puntentelling en andere informatie. Op enkele plaatsen zullen terrasjes en muziek aanwezig zijn om tussentijds de toeschouwers aangenaam te vermaken. Nadere informatie over dit spektakel is te vinden op de website van de Lingetrappers.

Vrijdag 27 april Koningsdag

08.00 uur Vlag in top Iedereen wordt verzocht de vlag te hijsen of uit te steken om Gendt een feestelijke aanblik te geven.
09.15 uur Bijeenkomst kinderen en uitreiking ballonnen
Alle kinderen worden op het Julianaplein verwacht om de ballonnen in ontvangst te nemen voor de ballonnenwedstrijd. Het startsein hiervoor zal worden gegeven tijdens de aubade. Er zijn weer enkele leuke prijsjes beschikbaar voor de verst komende ballonnen. De eventueel retour ontvangen kaartjes dienen vóór 1 juni a.s. ingeleverd te worden bij Lenie Hendriks of Jan Nuijen. Cadeaus worden na i juni 2018 afgegeven en prijswinnaars bekend gemaakt.

09.45 uur Optocht met versierde voertuigen. Alle kinderen worden op het Julianaplein opgehaald door de muziekkorpsen van St. Caecilia en St. Sebastianus om in optocht te vertrekken naar de aubade bij het voormalig gemeentehuis. Alle kinderen die meedoen met een versierd voertuig (fiets, step, kar, enz.) ontvangen een traktatie. Voor de mooiste versierde voertuigen zal een speciale jury bepalen wie er een prijsje in ontvangst mag nemen bij de aubade.

10.00 uur Aubade. Op het bordes van Villa Ganita zullen de muziekkorpsen van St. Caecilia en St. Sebastianus een muzikale hulde brengen en zal het vaandel worden gezwaaid. Ook de jeugdfanfare van St.Sebastianus zal weer voor u optreden. Tijdens de aubade zal een der gemeentebestuurders ons toespreken en het sein geven voor het oplaten van de ballonnen. Tevens zullen dan de prijswinnaars bekend worden gemaakt van de mooist versierde voertuigen.
Traditioneel worden alle mensen met een Koninklijke Onderscheiding verzocht bij deze aubade aanwezig te zijn. Na afloop worden alle gedecoreerden en genodigden verwacht in zaal “De Klok” om een toost uit te brengen op onze Vorst. Zoals ieder jaar zal gemengd koor Jubilate weer voor een sfeervolle en gepaste stemming zorgen.

11.00 uur Diverse Kinderactiviteiten. Direct na de aubade worden de kinderen door de muziekkorpsen meegenomen en naar het Julianaplein gebracht. De commissie kinderactiviteiten presenteert een verrassende opzet van de Koningsspelen en hopen hiermee de kinderspelen opnieuw aantrekkelijk te maken.
Er zal voor de kinderen onder meer een Fancy Fair worden georganiseerd waarbij allerlei leuke prijsjes zijn te winnen. De kinderspelen zijn geopend van 11 tot 16.00 uur en zullen plaats vinden nabij het muziekplein voor volwassenen, waardoor enig toezicht op de eigen kinderen gewaarborgd is.
Ook staat er een ideeënbus waar kinderen of de ouders kunnen aangeven wat ze leuk vinden bij de spelen of wat ze graag willen zien, zodat daar komende jaren aandacht aan kan worden besteed en er een gevarieerd programma zal ontstaan. Houdt ook onze website en de facebookpagina in de gaten
Wij zoeken nog vrijwilligers die ons willen helpen met de kinderspelen, hiervoor kunt u contact opnemen met Astrid van Loy, Darja Bosman of Babs Wannet, via deze mail

11.00 uur Oranje Vrijmarkt. Een alom bekende traditie op Koningsdag is de vrijmarkt.
Al vele jaren een drukbezocht evenement op het Juliana plein, waar de standhouders hun producten tegen redelijke prijzen te koop aanbieden.
De vrijmarkt is voor iedereen een uitstekende gelegenheid voor het verhandelen van allerlei producten en waren. Ook voor de kinderen zal er weer ruimte worden gereserveerd om hun spulletjes te verkopen. Voor hen is er echter geen kraam beschikbaar zodat een tafel- of vloerkleedje wenselijk is om de handel op uit te stallen. Bent u op zoek naar iets, of wilt u gewoon wat rondsnuffelen, dan bent u tot 16.00 uur van harte welkom om deze leuke en vooral gezellige markt te bezoeken.
Wilt u voor €17,- een kraam huren (of 2 voor € 32,-), 3 voor € 48,- neem dan voor 24 april even contact op met Eric Blankert.
 

12.00 uur Inschrijven voor Polder- en Stratenloop
In S.K.C. “De Leemhof” kan men zich inschrijven voor deelname aan de Polder- of Stratenloop. Voor de Polderloop wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van € 3,00. Deelname aan de Stratenloop is gratis! De Stichting Duursport Gendt is wederom bereid gevonden om de organisatie op zich te nemen.
Men zal u van de gang van zaken op de hoogte houden en de wedstrijden zullen weer van deskundig commentaar worden voorzien. Zie ook de website.

13.00 uur Stratenloop. De jongens en meisjes t/m 9 jaar starten om 13.00 uur om hun parcours in de Dorpstraat af te leggen.
Om 13.15 uur starten de jongens en meisjes van 10 t/m 13 jaar. Zij lopen het parcours twee maal.
Om 13.45 uur zullen alle winnaars op het grote podium worden gehuldigd en krijgen zij de prijzen uitgereikt. Alle deelnemers krijgen een herinneringsshirt.

14.30 uur De Polderloop is al vele jaren het sportieve hoogtepunt van Koningsdag. Ook dit jaar zal de strijd weer losbarsten op de bijna 8 km. lange route door de prachtige Gendtse Polder. Velen zullen hun uiterste best doen om mee te sprinten voor goud, zilver of brons, maar voor de meeste dames en heren is het bereiken van de finish de ultieme uitdaging.
De route is als volgt: Dorpstraat, Julianaplein, Kleine Raalt, Dijkstraat, Waaldijk, Polder, Waaldijk, Markt, Dorpstraat. De finish is in de Dorpstraat. Alle deelnemers ontvangen een shirt als herinnering.
Om +/-15.15 uur vindt de huldiging en de prijsuitreiking plaats op het podium.

11.00 uur Muziekprogramma vanaf de kiosk op het Julianaplein. In samenwerking met Café De Klok en Grand café Nr.19 zal u vanaf 11.00 uur een feestelijk muzikaal programma worden aangeboden op het Julianaplein.
Om +/- 14.00 uur neemt de gerenommeerde band Seven Days Music bezit van het podium en zij zullen ongetwijfeld iedereen in de juiste stemming brengen tot +/- 19.00 uur. De mensen van De Klok en Nr.19 zullen u deze middag graag van dienst zijn op het gezellige terras. Dit moet u absoluut gehoord en gezien hebben.
Vanaf het sfeervolle terras kunt u weer genieten van alle activiteiten om u heen!

13.00 uur Jeugdorkest St. Caecilia. Op en nabij het Julianaplein zal geruime tijd worden gemusiceerd door de jeugdleden van Harmonie St. Caecilia. Deze groep, in de leeftijd tot 14 jaar, is opgericht om de jeugdige leerlingen de kans te geven zelfstandig optredens te kunnen verzorgen. De groep bestaat uit een jeugdorkest en een jeugdslagwerkgroep. Zij zullen laten zien en horen dat voor deze muzikanten een veelbelovende toekomst is weggelegd. Geef hen de belangstelling en waardering die zij verdienen.


Alle tijden zijn onder voorbehoud!
 

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven