Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Jan Meeuwsen krijgt De Vlam

Terug Vépé

 

Sinds 2019 reikt Right Direction Music (RDM) de Vlam van Gendt uit aan een persoon uit het eigen dorp die iets bijzonders heeft betekent of gedaan voor het dorp. RDM organiseert het jaarlijkse Paasvuur in het dorp. Helaas kon dat in 2019 niet doorgaan vanwege de droogte en dit jaar niet wegens Corona. In 2019 konden we nog wel met Pasen de vlam uitreiken aan Edmund Viergever. Dit jaar was elke samenkomst verboden.

Maar toch wilde RDM dit jaar nog de Vlam uitreiken aan een bijzondere Gendtenaar. Daarom hebben ze in klein gezelschap Jan Meeuwsen verrast met een Sinterklaasontbijt. Bakkerij Milder had een heerlijk ontbijt aangeleverd en een mooie taart.

In Gendt staat Jan bekend als de polderstofzuiger. Al meer dan 15 jaar trekt hij er bijna dagelijks op uit om rommel op te ruimen. Als polderstofzuiger heeft hij vaker het nieuws gehaald in de Gelderse media. Maar niet eerder werd hij hier voor onderscheiden.

Sinds een jaar of 2 heeft hij hulp van Ger Stokman en Ben Sweeren. En sinds kort van Marijke van Aalten en Antoinet Burgers. Goed voorbeeld doet volgen. Uiteraard ook alle lof voor deze toppers. Door deze extra handjes word niet alleen de polder opgeruimd, maar ook andere groene plekken, het centrum van Gendt en de schoolroutes.

Langs de schoolroutes wordt veel rotzooi opgeruimd, maar zo geeft Jan aan: “het is zeker niet alleen de jeugd die rotzooi op straat gooit, volwassenen kunnen er ook wat van”. Vele bierblikken en in de polder zelfs hele meubelstukken, volle vuilniszakken en autobanden. Ook spoelt er veel aan in de polder van wat schippers gewoon overboord gooien.

RDM waardeert mensen als Jan enorm en koos daarom dit jaar Jan Meeuwsen als de winnaar van de Vlam van Gendt.
De Vlam van Gendt is bedoeld voor een Gendtenaar die het vuur laat branden in het Lingewaardse dorp, iemand die altijd vlamt en waarbij het vuur niet dooft. Uiteraard word de link gelegd met het Paasvuur en het bekende kunstwerk (de Vlam op het Julianaplein).
Jan werd genoemd en geroemd als waakvlam. Een klein vlammetje, nooit op de voorgrond. Maar wanneer zo’n vlammetje dooft, zitten we allemaal in de kou.

Jan Meeuwsen, gefeliciteerd met je onderscheiding! Een terechte winnaar!

 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2020

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement