Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Verkoop vrijdag Ongelooflijk Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door
Projectontwikkelaar met betrekking tot de Martinuskerk is Hugo de Baaij.
 

Het Kerkplan komt steeds dichterbij.

Voor GuG aanleiding om te beginnen met afscheid nemen van Martinus.

Met foto’s, verhalen en korte weetjes.

  Foto bestellen?
 
 
 
 

De Martinuskerk wordt gesloopt vanwege sterk teruglopende belangstelling. De inboedel gaat deels terug naar het bisdom Utrecht, de container in of wordt verkocht.
Vrijdag mochten de vrijwilligers hun aankopen doen.
Zaterdag was de dag voor heel Gendt en handelaren.
En dat was niet aan dovenmansoren gericht.
Om 13.00 uur begon de verkoop.
De belangstelling voor een kerkbezoek was dit keer enorm.



Nog nooit heeft er op de Martinusstoep een lange rij gestaan om naar de kerk te gaan.  De pastoraatsgroep wist zich op dat moment geen raad. Een half uur voor aanvang van de verkoop  gaat de kerkdeur op slot om ‘opdringerige kerkgangers’ nog even buiten de houden. 

Het geloof in Onze Lieve Heer en het kerkbezoek daalt, maar nu slaakten leden van de pastoraatsgroep om een andere reden. De be-lang-stel-ling is ONGELOOFLIJK. Ook van durpelingen die nog nooit de kerk van binnen hebben gezien, laat staan dat ze ooit gelovig zijn geweest.

Vrijwilligers van de parochie schumen als bezoekers van een christelijke vlooienmarkt naar mooie spullen of een tastbare herinnering aan hun Martinuskerk. Willy Rosmulder en Rob Nuyens hebben hun zinnen gezet op een echte Gendtse bidstoel. Alles gaat weg. Van kruizen met onze Lieve Heer, kandelaars  tot borrelglazen!

De volgende dag gaan de kerkbanken als zoete hosties over de communiebank. Alle 45 kerkbanken zijn voor 75 euro over gegaan naar een nieuwe eigenaar. Huize Kersten in de Kommerdiek heeft beslag weten te leggen op 2 heuse altaren en een marmeren communiebank. Die staan in huis of in de tuin. Zelfs de brandblussers zijn verkocht.

De pastoraatsgroep buigt zich over de spaarzame spullen die niet verkocht zijn. Mogelijk worden die geschonken aan de Poolse parochie in Gzezecin, die ook het orgel heeft gekregen.

Wat niet te koop is zijn de biechtstoelen. Het bisdom wilde ze niet terug, maar Goris Sloopwerken heeft belangstelling. Het Doornenburgse bedrijf heeft de historische klus binnengesleept om de kerk te mogen slopen.

De opbrengst van de ‘Christelijke vlooienmarkt ’ wordt besteed aan het nieuwe secretariaat van Pastoraatsgroep Gendt in het appartementencomplex Hof van Gendt.

 
Uh, hoe krieg je het mee?
Nu mag er een beetje gevloekt worden.
Als je thuus maar netjes op de knietjes ga.
 
Zaterdag nog een verkoop. Kijk maar
 
 

Naar het archief