Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Gouden dienblad voor Gertje (zaterdag 27 januari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
Gertje Theunissen (75) is door de Gentekwčkers gehuldigd voor zijn zeer lange staat van dienst als ober. Hij werd terecht onderscheiden met het gouden dienblad. Tijdens de pronk mocht hij weer een blad bier brengen. Het ging wel wat langzamer dan vroeger. In zijn topjaren kon Gertje met gemak de hele zaol van Providentia van drank voorzien. Op een kleine feestje, en Gertje was ober, dan kon je er gerust op van op aon dat je op de kop naor huus moes.

Snottebeluke


Voordat hij opkwam had hij onder het genot van een jonge borrel al kennis gemaakt met wat mensen. Nee, een snottebelluke hoefde hij niet. Snottebelluke? Een biertje!
 
Bij opkomst van Gertje rolden bij Prins Jan-Willem de Buutegewone de tranen over zijn wang. Voor Jan Willen en zijn vader is Gertje een hele speciale man, legt hij uit. Hij had tevergeefs aan zijn vriend gevraagd om naar de pronkzitting te komen om hem met zijn prinselijke onderscheiding om te hangen. “Toen ik hem zag, ja, dat deed me wel wat.”

Hij is opgegroeid met dat Gertje bij zijn thuis over de vloer kwam. Pa had een stuk weiland van hem gehuurd en regelmatig komt hij voor de klets langs.
Bij Gertje is het een zoete inval van jongeren. Een biertje is er altijd. Tijdens de kermis kunnen de fietsen achter het huus staon en de jassen ien de schuur hangen. Gertje is een speciale man, zegt Prins Jan-Willem de Buutegewone nogmaals.
 

 
 
 

Naar het archief van Actueel